Diari Més

Josep Fèlix Ballesteros: «Jo no m'he amagat»

L'alcalde condemna la violència de l'1-O, «sense pal·liatius» i afirma que el govern municipal no es desestabilitza

Pla mig de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en roda de premsa a la sala d'actes de l'Ajuntament el 4 d'octubre del 2017

dimissió, govern municipal, Josep Maria Prats, Josep Fèlix Ballesteros, pacteACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Jo no he estat amagat. No ho he fet mai i no ho he fet ara». D'aquesta manera començava aquest dimecres al migdia la compareixença pública de l'alcalde de Tarragona, Josep FèlixBallesteros. Aquesta compareixença es produïa després de la reunió de la junta de portaveus municipal i de saber-se la decisió de Josep Maria Prats, regidor d'Units per Avançar, de renunciar a la tinença d'alcaldia i a la regidoria de Cultura com a conseqüència del que es va viure a Catalunya i a Tarragona en concret, el passat 1-O a causa de la violència policial.

Amb tot, però, l'alcalde va voler començar argumentant que durant els últims dies (i es va remuntar a les Festes de Santa Tecla), «jo no m'he amagat» recordant els actes a què va anar durant les festes, aguantant els crits de 'dimissió' i els xiulets de molts dels assistents. De la mateixa manera també es va refermar en el seu rebuig absolut i la seva condemna «rotunda» de la violència policial de l'1-O, «sense pal·liatius» i es va remetre als diferents comunicats i missatges a les seves xarxes socials que ha fet des d'aleshores.

Ballesterostambé afirmava que havia realitzat innumerables trucades i contactes durant el diumenge del referèndum ifinsla matinada per intentar coordinar «que la violència no anés a més», a l'hora que afirmava, però, que «el que no vaig fer és muntar un numeret» explicant les gestions que va realitzar.«Ni explicaré els detalls, ni em posaré cap medalla», reblavaBallesteros.

L'alcalde també ha explicat que a la junta de portaveus s'ha adquirit el compromís que abans de 48 hores «els grups municipals disposaran d'un informe sobre l'actuació de la Guàrdia Urbana durant l'1-O a Tarragona».

L'alcalde també ha volgut replicar les declaracions del portaveu del PP al Congrés, RafaelHernando, assegurant que «a Tarragona i a Catalunya, no hi ha nazis».Ballesterosafirmava que la situació que es va viure diumenge li va semblar horrorosa i va reclamar, amb un cartell de 'Parle'm' que presidia la compareixença, el diàleg per buscar solucions a la situació.

Pel que fa a la decisió de Josep Maria Prats afirmava que la lamentava, però que la respectava, i recordava que el regidor li havia confirmat que mantindria l'estabilitat en el govern municipal, que ara quedarà configurat per PSC i PP. «El Pacte per Tarragona, que té uns objectius molt clars, no perilla», afirmava i indicava que era massa recent la renúncia de Prats per a saber com quedarà distribuït el nou cartipàs municipal.

Quan se li ha preguntat pel fet que el Senat tarragoní havia perdut tres integrants a causa de l'1-O a Tarragona, l'alcalde ha volgut recordar que dos dels que ho deixen «feia anys que no venien» —referint-se a Àngel Òdena i Frederic Porta, tot i que ha lamentat que Joana Zaragoza hagi decidit deixar-ho, «m'ha sorprès». Això demostra, segons l'alcalde que el Senat que va crear, com ell volia, acollia diferents tendències.

Qüestionat sobre la presència del vaixell policial al port de Tarragona, l'alcalde ha volgut deixar palès que el port és de titularitat estatal i la gestió de la Generalitat, «i no li heu preguntat al respecte». Finalment afirmava que no tenia res a dir perquè la presència del vaixell no havia provocat cap problema a la ciutat. En aquest punt s'ha acabat la compareixença, quan després de comentar això, el regidor de la CUP, Jordi Martí, li ha cridat «Mentider!», a l'alcalde.

tracking