Diari Més

Vaga 3 d'octubre

La vaga paralitza el Port de Tarragona i les químiques funcionen a mínims

La URV, escoles, instituts i les principals associacions comerciants també secunden la vaga

Imatge del Complex Industrial de Repsol des de la nova planta de Polietilè Metal·locè.

Repsol vol minimitzar l'impacte amb l'entorn i millorar la comunicacióCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jornada de vaga general ha paralitzat el Port de Tarragona i les empreses químiques funcionen amb els serveis mínims amb normalitat, segons informen fonts dels estibadors i del sector químic.

Els estibadors i els remolcadors del Port de Tarragona van decidir ahir en assemblea secundar la vaga general, per la qual cosa l'activitat de l'enclavament està pràcticament paralitzada.

Les grans indústries químiques funcionen amb els serveis mínims i, de moment, no han registrat incidències ni l'acció de piquets.

Un portaveu de Repsol, en declaracions a Efe, ha explicat que el canvi de torn s'ha fet amb normalitat i que els autobusos de l'empresa també han arribat sense problemes a la refineria.

No obstant això, els piquets han tallat la T-11 (autovia Reus-Tarragona) i els Bombers han hagut d'intervenir per pneumàtics cremats en aquesta via, focus d'un dens fum molt visible des de diversos quilòmetres a la rodona.

A la ciutat de Tarragona, s'ha suspès el servei d'autobús municipal, segons informa la presidenta de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), Begoña Floria en el seu perfil de Twitter per estar tallades les principals artèries.

La Universitat Rovira i Virgili secunda l'aturada, les escoles i els instituts estan tancats i també les principals associacions de comerciants secunden aquesta vaga en rebuig a la violència policial.

El Monestir de Poblet, habitat per monjos del Císter, se suma a aquest atur, encara que permetrà les visites dels grups tancats amb anterioritat.

tracking