Diari Més

Transport públic

L'EMT intentarà treure els busos al carrer al llarg de la tarda per complir amb els serveis mínims obligatoris

La Guàrdia Urbana ordena avui la sortida i replegament en funció de la situació als carrers. Els busos es regeixen pels horaris dels dissabtes (el 50% de l'activitat d'un feiner)

Les línies 8, 22 i 42 s'han vist afectades.

EMT, VAGA GENERAL, 3 OCTUBREJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'EMT de Tarragona procurarà, durant aquesta jornada de vaga, complir amb els serveis mínims obligatoris encomanats per la Generalitat de Catalunya. Com a servei públic essencial l'empresa està obligada, aquest 3-O, a oferir el 50 per cent de les expedicions d'un dia feiner. És la Guàrdia Urbana de Tarragona qui indica als responsables de la companyia de transports si es donen les condicions o no, per a la sortida de la flota des de les seves cotxeres del polígon Entrevies. Igualment, un cop els vehicles estiguin en circulació i la policia tarragonina detecti dificultats per a prestar el servei de bus (sigui per talls a les vies o per possibles aldarulls), donarà ordre als responsables de la companyia de replegar les unitats. L'empresa no creu que sigui possible oferir un servei ininterromput fins al final a la jornada, si bé, procurarà tenir els autobusos al carrer, oferint servei en totes les línies, el major temps possible. En cas que els usuaris vulguin esperar el bus a la parada per comprovar si passa, hauran de prendre com a referència els horaris dels dissabtes, doncs els conductors efectuaran les mateixes expedicions que aquest dia de la setmana.

Impossible prestar el servei amb garanties a primera hora del matí

L'EMT havia disposat per als serveis mínims obligatoris d'aquest 3-O fins a 28 busos, que han començat a sortir de cotxeres entre les 4.40 h de la matinada i quarts de set del matí. Quan tota la flota assignada a aquest servei, considerat essencial, ja era al carrer, s'ha hagut de procedir a replegar-la. Guàrdia Urbana i els responsables de l'EMT han pres aquesta decisió basant-se en l'impossibilitat d'accedir amb garanties al centre de la ciutat per les barricades en els ponts del Francolí i a les diverses carreteres que donen accés al centre. A més, es tractava de preservar la integritat dels usuaris dels busos i dels mateixos conductors de la companyia, ja que un dels piquets ha arribat a apedregar un autocar de la flota. Afortunadament, la roca llençada no ha tocat cap de les llunes de la zona on viatgen els passatgers, l'element ha impactat entre la roda i el parafang.

Autobusos boicotejats amb pintura a la lluna davantera i retrovisors

L'ensurt més greu l'ha rebut el bus de la pedregada anteriorment esmentat, però d'altres conductors de l'EMT també han hagut de viure escenes de tensió en ser parats per piquets. Aquests, han pintat amb esprai diverses llunes davanteres i retrovisors, impossibilitant la visió des del lloc de conducció. Els serveis de neteja de la companyia de transport han netejat ràpidament les unitats, un cop a cotxeres.

Inspectors informen de la suspensió del servei a les parades

Tot i que no és possible abastar els centenars de parades que té l'EMT a Tarragona per informar els usuaris en temps real de la situació, els inspectors de l'empresa i diversos conductors han estat al llarg de tot el matí recorrent les principals parades per indicar als ciutadans que esperaven, que el servei s'havia hagut de suspendre. Per indicacions dels Mossos d'Esquadra, l'EMT també ha tancat l'estació d'autobusos entre les 12 i les 13 h del migdia. D’altra banda, el seguiment de la vaga per part dels treballadors de l’empresa municipal de transports ha estat, segons fonts internes, d’un 25%.

Imatge d'una de les pintades que ha patit un autobús de l'EMT durant aquesta vaga del 3 d'octubre.

EMT, VAGA, 3 OCTUBREJoan Antoni Torreblanca

tracking