Diari Més

Àngel Òdena, Frederic Porta i Joana Zaragoza abandonen el Senat Tarragoní per discrepàncies amb l'alcalde Ballesteros

Diuen que Ballesteros els va convidar a entrar-hi «en una jugada d'imatge sense cap contingut, una embarcada de tòpic polític per fer-se la foto i prou»

El Senat s'ha reunit al Pòsit de Pescadors.

El Senat tarragoní vol que es reforcin les relacions entre el Port i la ciutatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El baríton Àngel Òdena, el periodista Frederic Porta i la professora titular de la URV Joana Zaragoza, van remetre ahir a l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, una carta on li comuniquen que renuncien a seguir sent membres del Senat Tarragoní. En la missiva, els tres recorden que «anys enrere vam entrar al Senat per invitació de l'alcalde Ballesteros, ben orgullosos de poder col·laborar amb el que necessités la nostra estimada Tarragona. Gratia et amore, com creiem que havia de ser, per orgull tarragoní i desig de progrés, d'aportar a la millora de tots amb el nostre gra de sorra. Havíem de ser un òrgan de consulta de l'alcalde escollit pels nostres representants democràtics. Al cap de poques sessions, curt i ras, ens vam adonar que allò era una simple jugada d'imatge sense cap contingut, una embarcada de tòpic polític per fer-se la foto i prou. Molt decebuts i sense comentar-ho, vam optar per no tornar-hi, amb discreció. Tampoc no calia fer escarafalls públics, ni expressar quan decebuts estàvem».

L'escrit d'Òdena, Porta i Zaragoza segueix dient, amb la mateixa contundència, que «dies enrere, després d'anys veure omplint-se el got de la paciència, va arribar la proverbial gota que vessa: Ballesteros deia «No» al nostre desig de votar en el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre... En lloc d'escoltar la veu del poble, l'alcalde ha preferit alinear-se amb aquells que ens volen negar fins i tot la paraula i els drets democràtics més bàsics, els que perverteixen conceptes i paraules per mantenir els seus beneficis particulars, els que abusen de la violència contra un poble d'actitud exemplar».

Els firmants de la carta informen l'alcalde que «després dels deplorables fets viscuts diumenge a la ciutat i al país, presentem la dimissió, demanant excuses per arribar massa tard. Ho hauríem hagut de fer molt abans, en coherència amb la preservació de la dignitat i els drets democràtics més bàsics de tots els tarragonins i tarragonines». «El dia 1 d'octubre –afegeixen– vam veure com la repressió era l'únic diàleg, com es maltractava gent de totes les edats, com es trepitjaven els drets d'un poble, com s'utilitzava la força bruta contra el pensament i les idees. Però el nostre Ajuntament no tan sols no ens va defensar sinó que primer va callar i després va justificar la força repressora».

En un apartat de la missiva, i un cop explicats els motius que els han portat a renunciar al Senat Tarragonins, els signants remarquen que «podríem entrar a fons i allargar-nos sobre com pateix Tarragona l'actual equip municipal, però ja resulta prou evident per a qualsevol ciutadà amb mínima capacitat d'anàlisi. No ens hi estendrem, doncs. Només presentem públicament la renúncia a aquest estèril escenari de propaganda anomenat Senat i denunciem l'alcaldada d'algú que, creiem, no ens representa com la ciutat mereix, ni es mostra atent al desig democràtic de gran part de Tarraco. No parlem de la nefasta política cultural, amb tancament de teatres i festivals, ni de brutícia, ni de projectes eternitzats, ni de tants i tants altres aspectes que ens esborronen l'ànima i ens resten autoestima de tarragonins i tarragonines».

Òdena, Porta i Zaragoza conclouen afirmant que «vostè i el seu equip estan en el seu dret de fer el que creguin adient, van guanyar unes eleccions legals i legítimes, però nosaltres no volem formar part d'un òrgan consultiu al qual ni es consulta ni se l'escolta. Només, adéu, Ballesteros, no compti amb nosaltres».

tracking