Diari Més

Successos

Els Mossos detenen un conductor a l'AP-7 que va xocar dues vegades contra un vehicle policial per fugir

La policia manté obert el dispositiu policial per localitzar el copilot, que va aconseguir fugir des de l'autopista, al terme de Reus

El cotxe va quedar aturat al carreil lateral de l'AP-7 a l'altura de Reus.

Els Mossos detenen un conductor a l'AP-7 que va xocar dues vegades contra un vehicle policial per fugirMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat a Tarragona van detenir aquest dimecres un home, de 24 anys, de nacionalitat romanesa i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d'un delicte de conducció temerària, atemptat i resistència als agents de l'autoritat.

Els fets que van provocar la detenció es van iniciar dimecres passat al migdia. Al voltant de les 12.45 hores els agents es trobaven fent prevenció de delictes a l'AP-7 quan van observar un vehicle d'alta gamma a la benzinera de l'àrea del Mèdol en sentit nord. Poc després, el mateix vehicle accedia a la mateixa àrea però en sentit sud. Els agents van veure que el conductor, a velocitat reduïda, observava els vehicles estacionats al pàrquing.

D'acord amb les dades que tenia la policia catalana, el vehicle estava relacionat amb delictes comesos a l'autopista fora de Catalunya.

Posteriorment, segons expliquen fonts dels Mossos d'Esquadra, els agents van fer un seguiment discret del vehicle fins que el conductor va sortir de l'autopista pel peatge de Tarragona.

En aquell moment van decidir fer aturar el vehicle sospitós. Van sobrepassar el cotxe en la línia de pagament del peatge i li van barrar el pas per poder aturar-lo.

Quan dos dels mossos van sortir del vehicle policial i es disposaven a identificar al conductor del cotxe d'alta gamma, aquest va accelerar i, tot i que els mossos li van intentar barrar el pas amb el vehicle, el conductor va xocar contra ell i va fugir a tota velocitat.

Els agents el van seguir i en arribar a la rotonda situada a uns metres de la sortida del peatge, es van trobar el vehicle escapolit creuat a la via, probablement com a conseqüència de l'excés de velocitat en fer el revolt.

De sobte, el vehicle d'alta gamma va fer marxa enrere i va col·lidir de nou contra el vehicle policial. Va arrencar marxa endavant i va tornar a accedir a l'autopista trencant la barrera del peatge per tal d'incorporar-se a l'AP-7 en sentit sud. Va ser llavors quan els agents van veure que algú, que fins llavors anava amagat al seient de darrere, es col·locava de copilot.

Després de circular gairebé 10 km per la via a velocitats properes als 200 km/h, el vehicle va rebentar la roda posterior dreta, que ja havia quedat malmesa en la segona col·lisió amb el vehicle policial, i va quedar aturat a l'altura de Reus.

Amb la roda rebentada, el vehicle d'alta gamma va fer una maniobra brusca per accedir del tercer carril de l'autopista fins al voral dret. Un cop aturats, conductor i acompanyat van fugir corrents saltant la tanca de l'AP-7 en direcció a un camp d'oliveres.

Els agents van sortir corrent darrere d'ells i van poder interceptar el conductor i el van detenir per un delicte de conducció temerària, atemptat i resistència als agents de l'autoritat.

Els agents que van participar en l'operatiu van haver de rebre assistència mèdica per diferents tipus de lesions patides, bàsicament com a conseqüència dels xocs rebuts pel vehicle infractor.

La policia catalana manté la investigació oberta per localitzar l'acompanyant del conductor detingut. Aquest, el detingut, va dijous a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Reus. El jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

tracking