Diari Més

SUCCESSOS

Una veïna, estafada per dos homes que es feien passar per treballadors de Gas Natural

Els fets van succeir dimarts al matí, quan li van dir que havien de revisar la caldera i li van fer creure que havia de pagar 150 euros per una peça nova

Imatge d'un treballador de Gas Natural comprovant una caldera.

Una veïna, estafada per dos homes que es feien passar per treballadors de Gas NaturalGas Natural

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una veïna de Tarragona va ser víctima d’una estafa el passat dimarts al matí. Dos homes d’entre 45 i 55 anys van trucar a la seva porta uniformats amb una granota de treball. Li van comunicar que eren treballadors de Gas Natural i que havien de fer una revisió de la seva caldera. La víctima, que no ha volgut cedir la seva identitat per por a represàlies, els va deixar passar perquè, segons deia, «en tot moment van actuar amb normalitat i fins i tot feien bromes amb mi».

Els homes van accedir al pis i van demanar a la dona per la caldera. Tots tres van dirigir-se a la cuina, on els dos presumptes treballadors de Gas Natural van començar a revisar l’aparell. Segons declarava la víctima, «en cap moment van sortir de la cuina, únicament es van limitar a revisar la caldera». Després d’uns minuts treballant, els dos homes van dir-li a la dona que l’aparell tenia un problema i que s’havia de canviar una peça. La dona els va preguntar que no sabia que la caldera estava trencada, i els homes li van explicar per sobre què era el que li passava. «Jo no entenia res del que em deia perquè evidentment no sóc especialista en calderes» declarava la víctima.

Tot seguit, i després de convèncer la dona, els dos presumptes treballadors van comunicar-li que la reparació tenia un cost de 150 euros. «Jo els vaig dir que no ho podia pagar perquè no tenia diners, no vaig saber reaccionar en aquell moment», explicava la veïna tarragonina. Després d’insistir, la dona va accedir a pagar 100 euros «que m’havia portat el meu fill el dia anterior». Els dos homes van fer-li entrega d’una factura, però tal com relatava la dona, «quan m’hi vaig fixar, a la factura no hi constava res».

Ràpidament, la dona va anar cap a la porta per veure si els dos homes encara hi eren, però havien desaparegut. Després, va anar a la finestra per mirar el carrer, però tampoc hi eren. La víctima assegurava que «una altra dona del bloc va ser víctima de l’estafa», tot i que no ha denunciat el cas. «Se n’aprofiten de la gent gran que no ens n’adonem d’aquestes coses», declarava.

Amb tot, des de Gas Natural manifestaven que els fets succeïts a Tarragona són un cas aïllat. «No és habitual que passin aquestes coses, ni a Tarragona ni a cap altre municipi de Catalunya», informaven. Tot i això, demanaven «precaució». De fet, a la seva pàgina web hi ha unes instruccions a seguir per assegurar-se que la persona que arriba a casa per revisar la caldera és, realment, un treballador de Gas Natural. En primer lloc, cal sol·licitar la targeta d’identificació que estan obligats a portar, on hi consta una fotografia, el nom i els cognoms del treballador en qüestió. En segon, cal recordar que en cap cas s’haurà d’efectuar un pagament al moment, sempre s’inclourà a la factura que periòdicament arriba al domicili. Per últim, caldrà comprovar que el treballador porta la granota de Gas Natural amb el logo inclòs.

En cas de dubte, els clients sempre podran trucar al número 900 100 252. D’aquesta manera, s’evitarà que tornin a succeir casos com el d’aquesta veïna tarragonina.

tracking