Diari Més

Farts de Soroll vol reclamar la celebració de tots els concerts en acústic

El portaveu de l’associació, Andreu Ximenis, argumenta que el malestar «s’ha reduït» aquesta Santa Tecla, però que «no és suficient»

El concert de Roba Estesa es va celebrar a Vidal i Barraquer enlloc de la plaça de la Font.

Farts de Soroll podria reclamar la celebració de tots els concerts en acústicAlbert Guinovart

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Farts de Soroll, entitat que lluita per reduir el soroll i les molèsties a la Part Alta de la ciutat, comunicava a aquest mitjà que de cara a l’any vinent «estem estudiant la possibilitat de reclamar la celebració de tots els concerts de les festes al nucli antic en acústic», segons expressava el portaveu de l’associació, Andreu Ximenis. La reivindicació arribaria després d’una Santa Tecla on l’Ajuntament ha prohibit la realització de concerts i actes als bars i restaurants i on ha tret de les muralles esdeveniments com el concert del dia 20 de setembre, que es va celebrar a l’avinguda Vidal i Barraquer.

Segons expressava Ximenis, «aquesta Santa Tecla la situació ha millorat i el malestar s’ha reduït», però segons deia, «no és suficient». «És impossible que els concerts de la plaça de la Font no superin els 90 decibels a la capçalera de la plaça, un volum que frega amb la perforació del timpà, segons uns estudis de l’Organització Mundial de la Salut», deia Ximenis. És per aquest motiu que el portaveu reclamava «més diàleg» amb l’Ajuntament, perquè, en cas contrari, «el problema va augmentant».

D’altra banda, i pel que fa a la neteja, Ximenis valorava «positivament» el got reutilitzable de les festes, però lamentava que «molta gent seguia comprant llaunes i ampolles als comerços del carrer Major i el terra s’acabava embrutant igual». A més, criticava que «a les set del matí havia d’estar tot net». «Quan a les sis ja no hi havia soroll perquè la gent havia marxat a casa, arribaven els de la neteja i molestaven moltíssim», detallava Ximenis.

L’entitat es troba actualment elaborant un informe sobre la situació del soroll a la Part Alta, que haurien d’enllestir aquest proper mes d’octubre. Per últim, Ximenis subratllava que «segueix l’incivisme» i que «la Guàrdia Urbana hauria de prohibir els actes que sorgeixen de forma espontània». Es referia, segons reconeixia, a la Cercabirra Alternativa que va tenir lloc el passat divendres 15 de setembre, tot i que segons recalcava, «aquest no és l’únic acte que s’hauria de prohibir».

tracking