Diari Més

Artur Mas a Tarragona: «no hi ha prou cadenes per precintar Catalunya»

L’exalcalde Joan Miquel Nadal reapareix i afirma que «m’hauria agradat poder dir que les portes de l’Ajuntament de Tarragona estan obertes per votar»

Artur Mas, Jordi Sendra i Joan Miquel Nadal, moments abans de fer la seva intervenció davant unes cinc-centes persones.

Artur Mas a Tarragona: «no hi ha prou cadenes per precintar Catalunya»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president Artur Mas va tancar la campanya del referèndum del PDeCAT en un acte celebrat al passeig de les Palmeres, en què després de més de deu anys de deixar el càrrec va reaparèixer l’exalcalde Joan Miquel Nadal, qui, sense donar noms, va lamentar el posicionament de Josep Fèlix Ballesteros i va dir «m’hauria agradat poder dir que les portes de l’Ajuntament de Tarragona estan obertes per votar». Fa anys, Nadal va sorprendre els ciutadans de Tarragona i a la cúpula i militants del seu partit quan, en una entrevista, va assegurar que era independentista. Des d’aquella data, moltes coses han canviat i ara el seu partit, sota la denominació PDeCAT, lidera el procés.

Artur Mas va aprofitar que tenia a la seva esquena el Mediterrani per dir als assistents a l’acte polític que «vosaltres esteu de cara al mar, que no de cara al sol, i si per darrera meu veieu un vaixell amb lones, aviseu-me». El president va referir-se a l’ordre de precintar els col·legis electoral i va dir que «no hi ha prou cadenes per precintar Catalunya». Va arrencar els aplaudiments dels assistents quan, en relació a com en algunes ciutats han acomiadat els policies que tenen com a nou destí provisional Catalunya, els va preguntar «us podeu imaginar els Mossos embolicats amb la senyera i gent dient-los ‘a per ells, a per ells’. Docs, això que diuen en algunes províncies del sud, ho practica Madrid, però nosaltres els diem que estem aquí, que no tenim por».

En la seva intervenció, Mas va afirmar que el diumenge «Catalunya dirà al Govern espanyol que s’han acabat els estats sense pobles», al·ludint a unes recents declaracions del president de França, Emmanuel Macron, en les que va venir a dir que l’Europa dels Estats no té futur i que s’ha de construir a partir dels pobles.

Mas va qualificar l’actitud i decisions del govern de Mariano Rajoy envers el procés que «és intolerant, i també el de les institucions que ens volen intimidar i provocar por». També va recordar que en la visita de Rajoy al president dels Estats Units, «fins i tot Trump li ha sortit granota i li ha dit que els catalans anirem a votar».

Nadal versus Ballesteros

Joan Miquel Nadal no el va citar en cap moment, ni tampoc ho va fer del PSC, però va mostrar la seva disconformitat amb la decisió de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros de no facilitar dependències municipal per poder exercir el dret a vot el pròxim diumenge. «Vull parlar de Tarragona després de deu anys i tres mesos de no fer-ho i recordar que quan em treien fotos que no m’agradaven les acceptava, i ara no accepten les crítiques, quan això va en el sou i, si no t’agrada, te’n vas». «Quan algú et xiula, alguna raó té i has de reflexionar». «Un alcalde no està al servei del partit, sinó del ciutadà, i el que no pot fer mai és limitar el dret de les persones a expressar-se», va dir amb rotunditat.

L’exalcalde de Tarragona va assegurar que «el diumenge votarem i el problema no el tindrà Catalunya, el tindrà Espanya», per remarcar que «la Constitució que ara alguns tant defensen està redactada per persones que no la van votar i que encara tenen la nostàlgia de l’una, gran i lliure». En aquest context, Nadal va afirmar que «la Constitució s’ha quedat petita, ni recull el dret a l’avortament, i quan els joves diuen que no és la seva, tenen raó». «Tampoc és la meva», va afegir el polític nacionalista. «En aquest acte –convocat pel PDeCAT– hauríem d’estar demanant el vot afirmatiu, però, malauradament, hem de demanar poder votar», va dir.

Batet defensa l’orgull tarragoní

Albert Batet, alcalde de Valls i diputat al Parlament, va agrair a la ciutat de Tarragona «l’orgull de reivindicar el referèndum durant les festes de Santa Tecla» i també va al·ludir a l’alcalde Ballesteros. «Estic orgullós d’aquesta ciutat, malgrat que el vostre alcalde i el vostre govern municipal: els que esteu aquí sou una referència per Catalunya».

Batet va mostrar-se molt crític amb l’actitud del govern de l’Estar vers el procés i va afirmar que «Rajoy ha obrat el miracle i ha aconseguit unir els estibadors i la gent que va al Liceo». Com alcalde que va ser cridat a declarar recentment, el polític vallenc va comentar que «ens han intentat destruir perquè no arribéssim a l’1-0, però el diumenge tindrem urnes i paperetes, i votarem, ‘Si’ o ‘No’: ho farem».

L’exregidor de l’Ajuntament i diputat del PDeCAT, Jordi Sendra, també va recordar en la seva intervenció que «el mur de Berlín va caure per la força de la gent i aquest diumenge caurà el nostre mur de Berlín». Sendra va comentar, igualment, que, en la voluntat del govern de l’Estat de requisar material i informació «han entrat en la meva colla de castells, com si a sota de les pinyes hi haguessin urnes i paperetes». «Nosaltres tenim la millor arma: la vostra força, la vostra il·lusió i la vostra fermesa», va concloure el diputat tarragoní.

Un moment de la intervenció de l'expresident Mas al passeig de les Palmeres.

Artur Mas a Tarragona: «no hi ha prou cadenes per precintar Catalunya»Cristina Aguilar

L'exalcalde de Tarragona, Joan Miquel Nadal, durant la seva intervenció.

Artur Mas a Tarragona: «no hi ha prou cadenes per precintar Catalunya»Cristina Aguilar

Artur MAs saludant el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet.

Artur Mas a Tarragona: «no hi ha prou cadenes per precintar Catalunya»Cristina Aguilar

tracking