Diari Més

Unes 500 persones donen suport a la Guàrdia Civil al davant de la Comandància

La convocatòria, que es va fer mitjançant un missatge a les xarxes socials, va comptar amb un públic variat equipat amb banderes espanyoles

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 500 persones s'han reunit durant la tarda de dimecres a les set de la tarda davant de la Comandància de la Guàrdia Civil per donar suport als agents amb crits de «no esteu sols». La convocatòria, que es va fer mitjançant un missatge a les xarxes socials, va comptar amb un públic molt variat, la majoria equipat amb banderes espanyoles, gorres, samarretes o cartells. «Hem vingut aquí pacíficament per demostrar que som espanyoles i catalanes i que donem suport a la Guàrdia Civil», expressaven la Lumi i l’Isabel, dues de les assistents.

A les set en punt de la tarda, hora de la convocatòria, ja s’aplegaven unes 300 persones al davant de la Comandància. A mida que van passar els minuts, però, el nombre de gent va anar creixent, fins arribar a prop d’unes 500. L’ambient va ser pacífic i festiu, amb tot un repertori de càntics en castellà. «Viva la Guardia Civil», «España unida, jamás será vencida», «Yo soy español» o «Viva España y visca Catalunya» van ser algunes de les consignes més repetides. Tot i això, també es va escoltar algun càntic de naturalesa franquista, com per exemple «España una y no cincuenta y una », encara que no va ser la tònica de l’acte i no el va corejar tothom.

Entre els presents hi predominava la contrarietat al referèndum d’autodeterminació del proper 1 d’octubre. «Si estigués ben fet i amb garanties aniriem a votar, tot i que també pensem que és tota Espanya qui ha de decidir. Ha de votar la majoria i ara no és legal», explicaven la Lumi i l’Isabel, que afegien que «nosaltres diumenge no votarem». Alguns també van donar mostres d’indignació amb la situació actual, com és el cas d’un grup de quatre homes equipats amb la bandera espanyola. «Estem indignats, hem vingut a donar suport i a dir als agents de la Guàrdia Civil que no estan sols», asseguraven. A més, carregaven contra els polítics de la Generalitat de Catalunya i contra els Mossos d’Esquadra, dels qui deien que «no estan donant tot el suport que la Guàrdia Civil necessita».

A banda, però, també hi havia algunes persones que havien acudit a la convocatòria «per curiositat», com és el cas del Guillermo. El jove expressava que «hi ha més gent del que pensava» i assegurava sentir «pena» perquè la societat «s’està fracturant». Coincidia amb d’altres testimonis i assegurava que «si el referèndum tingués garanties, aniria a votar», però reconeixia que «diumenge no hi aniré».

Entre els presents s’hi trobava el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales, que no va voler fer declaracions perquè «ara mateix sóc un més». L’acte va finalitzar amb la lectura d’un breu manifest que clamava per una Catalunya i Espanya unides.

Crits feixistes i amenaces durant l’empaperada convocada per la CUP

A la mateixa hora que es va convocar la concentració en suport a la Guàrdia Civil, la CUP havia convocat una empaperada al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau. Membres del partit i activistes van denunciar, via Twitter, crits feixistes i amenaces per part d’un grup de 20 persones mentre penjaven cartells. «Han començat a seguir-nos i a cantar consignes com per exemple ‘Antifascistas, no sois bienvenidos’ o ‘España una, grande y libre’», explicava un testimoni, que afegia que «ens han arrencat els cartells a mida que els penjàvem». A més, afegia, «la Guàrdia Urbana ha passat dues vegades i no ens ha dit res ni a nosaltres ni a ells».

Imatge de la concentració.

Unes cinc-centes de persones es concentra per donar suport a la Guàrdia CivilCarlos Doménech Goñi

tracking