Diari Més

ERC considera que la posició de Ballesteros davant l'1-O ha «tensat» la situació a Tarragona

Pau Ricomà afirma que des del partit prioritzen la defensa dels tarragonins i que l'alcalde no pot dir el mateix

Pau Ricomà durant l'acte d'aquest dimecres al matí.

Pau Ricomà lamenta la passivitat de Ballesteros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha fet aquest dimecres al matí unes declaracions rebutjant qualsevol acció violenta que es pugui produir durant l’1 d’octubre.També ha mostrat «respecte» per les decisions judicials i ha afirmat que no li agraden les detencions ni la repressió.

Davant d'aquestes declaracions, el portaveu d'ERC, Pau Ricomà, ha lamentat la passivitat de l'alcalde durant els darrers dies que, «des del principi Ballesteros es va tancar en banda dient que no es cedirien locals a Tarragona per votar i es justifica dient que la Generalitat té espais de sobra».

Respecte a la presència del vaixellper allotjar policies al Port de Tarragona,Ballesteros ha fet notar que qui nomena el responsable del Port és la Generalitat i que ERC forma part del Govern. «Són Govern i fan oposició. Que se n’encarreguin ells. Té nassos també», ha dit Ballesteros. Sobre aquestes paraules, Ricomà ha contestat que, «Ballesteros, com a representant polític de tots els tarragonins i en virtut dels valors del pacifisme, hauria de dir-los que no són benvinguts i defensar els drets i les llibertats dels tarragonins.»

Els republicans justifiquen que, «s'estan produint fets inacceptables que vulneren drets fonamentals com detencions, amenaces, registres il·legals, coaccions a mitjans de comunicació, a particulars i a empreses; tancament de pàgines web... Li receptem seny i cordura. La seva posició tancada en banda des d’un principi ha tensat molt la situació a Tarragona.»

tracking