Diari Més

Mireia Boya diu que «no perdonarem els Mossos que el diumenge no siguin amb el poble»

Grau afirma que Europa i Espanya necessiten la independència catalana

L'acte va començar amb un pilar aixecat pels Pataquers, els castellers de la Universitat.

Mireia Boya diu que «no perdonarem els Mossos que el diumenge no siguin amb el poble»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mireia Boya, diputada de la CUP al Parlament, va manifestar ahir que «no perdonarem els Mossos que el diumenge no siguin amb el poble». Boya va participar en un acte de campanya organitzat per Universitat per la República que es va celebrar al Campus Catalunya de la URV. L’acte va començar amb un pilar que van aixecar els Pataquers, els castellers de la Universitat. Boya va criticar el posicionament adoptat pel govern de l’Estat i es va dirigir als presents per dir-los que «si lluitar per la llibertat d’un poble és sedició, nosaltres som sediciosos», unes paraules que van arrencar els aplaudiments dels assistents a l’acte.

La diputada cupaire va criticar el PSC, de qui va dir «ha perdut la P i l’S», i va demanar a aquesta formació que «no insulti la memòria del socialisme d’aquest país, de molts que ja no hi són i que, si aixequessin el cap, sentirien vergonya d’Iceta i de Ballesteros» «El PSC ja no és socialista i, en aquest país, està mort», va afegir Boya. La diputada va advertir que «l’Estat espanyol és rancorós i, si guanyem, no ens ho perdonarà mai i ens esperarà una llarga nit d’autoritarisme», per la qual cosa «el diumenge no hem de tenir por i hem d’anar a votar».

L’acte el va obrir l’exrector de la URV, Francesc Xavier Grau, qui va dir que «estem davant un moment històric i hem d’aconseguir la màxima participació en el referèndum». «Catalunya és un país i tenim molts motius per desitjar la independència, perquè també han intervingut els comptes de totes les universitats catalanes, en una clara agressió, una mesura arbitrària, i això ho saben els que l’han decidit», va afegir Grau. En el curs de la seva intervenció, l’exrector va afirmar que «Europa i Espanya necessiten la independència de Catalunya perquè els grans Estats han de desaparèixer en un món globalitzat». «Necessitem uns Estats Units d’Europa, on tinguin el seu propi pes països com Catalunya».

Per altra banda, en paraules del regidor d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, «diguin el que diguin, el referèndum és legal, i això es fonamenta en el Dret Internacional, en el dret a la lliure autodeterminació».

tracking