Diari Més

Estrada: «No és una guerra contra el poble espanyol, sinó contra l'oligarquia espanyola»

L’acte de campanya de la Candidatura d’Unitat Popular va omplir de gom a gom la plaça dels Carros tot i no tenir permís de l’Ajuntament de Tarragona

Laia Estrada alça el puny al final de la seva intervenció. Al darrera, Arkaitz Rodríguez, Mireia Vehí i David Fernàndez.

Estrada: «No és una guerra contra el poble espanyol, sinó vers l'oligarquia espanyola»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidora de la CUP de l’Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada, va voler enviar un missatge clar a les classes populars espanyoles ahir durant l’acte nacional de campanya de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP). «No us deixeu enganyar. Això no és una guerra contra el poble espanyol, és una guerra contra l’oligarquia espanyola», va pronunciar Estrada en castellà. En aquest sentit, la regidora va subratllar que «el poble català també està format per aquells extremenys i andalusos que van venir a Catalunya a guanyar-se la vida».

Estrada va pujar a l’escenari després de la intervenció del secretari general de Sortu, Arkaitz Rodríguez, de la diputada de la CUP al Parlament, Mireia Vehí, i de l’exdiputat de la CUP, David Fernàndez. La regidora tarragonina va pronunciar el seu discurs al davant d’una plaça dels Carros que es va omplir de gom a gom tot i la prohibició, per part de l’Ajuntament, de celebrar l’acte. La intervenció d’Estrada va estar marcada per constants referències a l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros. «Senyor Ballesteros, vostè es basa en la legalitat però poc va pensar en la legalitat quan va pagar set factures d’Inipro», va exclamar. També va carregar contra la «xarxa clientelar clàssica de cacics de poble» que el defensa, i va recriminar l’alcalde que s’hagi «girat d’esquenes a la democràcia». «Encara estem esperant que digui alguna cosa sobre el vaixell policial que ha arribat al Port», va sentenciar la regidora.

Per acabar la seva intervenció, Estrada va fer una crida a la classe treballadora per seguir reivindicant-se, i va donar tot el suport als sindicats que han preconvocat una vaga general després de l’1 d’octubre. «Pel dret a l’autodeterminació, vaga general ja!», va exclamar entre aplaudiments.

Estrada va tancar el torn d’intervencions, que havia obert feia una hora l’acabat de nomenar a Pamplona secretari general de Sortu, Arkaitz Rodríguez. Rodríguez va voler donar les gràcies «de part del poble basc i de l’esquerra abertzale» per «haver-nos demostrat que la resposta pacífica a la repressió de l’Estat és la millor arma, i la que l’esquerra abertzale va escollir amb el canvi d’estratègia fa vuit anys». «Heu donat una resposta exemplar a la repressió feixista», va afegir. A més, va demanar «disculpes» per «l’actitud del Partit Nacionalista Basc, que un dia se solidaritza amb Catalunya i un altre dóna oxigen al Partit Popular». Per últim, i en referència a «l’herència franquista» de l’Estat Espanyol, va exclamar: «Franco morirà el dia 1 d’octubre de 2017».

Tot seguit, la diputada Mireia Vehí va fer un repàs de la legislatura de la CUP. Vehí va destacar quatre factors clau entre el 27 de setembre de 2015 i l’actualitat: la declaració del 9 de novembre, el fet de «llençar» a la «paperera de la història» a Artur Mas, la primera esmena a la totalitat dels pressupostos de 2016 i posicionar el referèndum al centre del full de ruta.

Després, l’exdiputat David Fernàndez va subratllar que «hem après a oblidar-nos del mot rendir-nos», fet que va agrair a Rajoy, Maza i Català. Segons Fernàndez, «ens estem autodeterminant cada dia des de fa molts anys», i va repetir, com Rodríguez, que «la resistència pacífica és la nostra millor arma». Per últim, va dir: «Diumenge farem que sigui possible allò que sempre ens havien dit que era impossible». L’acte va acabar amb el cant dels Segadors i l’actuació de The Feos’ Experience.

La plaça dels Carros es va omplir per assistir a l'acte de campanya de la CUP.

Estrada: «No és una guerra contra el poble espanyol, sinó contra l'oligarquia espanyola»Cristina Aguilar

tracking