Diari Més

Set joves faran reflexionar al teatre a 800 adolescents sobre el respecte

S’abordaran els principals problemes que han d’afrontar, d’una forma que s’hi vegin reflectits

S'han programat tres funcions per a la pròxima setmana, una de les quals oberta al públic general

Set joves faran reflexionar al teatre a 800 adolescents sobre el respecteCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El trànsit per l’adolescència no és un camí senzill. Dubtes i milers de preguntes al cap sobre cop afrontar les relacions sexuals i afectives, la gestió de les amistats, els casos de bullying, el masclisme, els primers coquetejos amb l’alcohol, el tabac i en alguns casos el cànnabis... Per tal de fer reflexionar als joves sobre la forma d’encarar-ho, les àrees de l’Ajuntament de Tarragona de Prevenció de les Addiccions, Igualtat i Joventut han treballat de la mà per dur a sobre de l’escenari del Teatre Tarragona, els pròxims dies 3 i 5 d’octubre, una obra anomenada «Max in love - Respecta’m», on set joves de la ciutat d’entre 15 i 18 anys, sota la direcció d’Antonio Gómez, responsable de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, tractaran de comunicar-se de tu a tu amb 800 adolescents de 4t d’ESO de diversos instituts de Tarragona. «La clau de l’obra és que ells s’hi puguin trobar, que s’hi vegin reflectits i puguin prendre d’exemple com han actuat els personatges en una determinada situació», apunta una de les intèrprets, Ana Maurel de 17 anys. Ho faran d’una forma directa i fresca, amb molt d’humor i en el seu vocabulari. «Hem volgut transmetre elements positius, expressar que encara que hi hagi drama, els personatges segueixen endavant i són encara millors, amb més energia», exposa el director.

La transsexualitat, tema tabú

Fer del respecte i la tolerància els principals valors amb els quals els joves es relacionin és, un dels objectius claus a l’obra. Un dels actors, que està a punt d’iniciar el canvi de gènere en la vida real, es posarà en la pell d’una persona transfòbica per tal de mostrar al públic «un tema que mai es toca ni es mira. Cal explicar que hi ha gent en aquesta situació», argumenta el jove.

Conductes possessives

El text de l’obra, treballat conjuntament entre actors i director a base d’improvisacions des de finals d’agost, també reserva un espai destacat a les precupants relacions de parella tòxiques i amb un fort component masclista, en les que moltes noies adolescents viuen: les seves parelles les controlen a tota hora, els hi diuen com han de vestir o amb qui no poden sortir. De recriminar aquestes actituds a sobre de l’escenari se n’encarregaran algunes de les actrius: «Hi ha moltes noies que ho hem viscut i ens sentim molt identificades amb aquestes situacions», comenta una de les intèrprets.

En acabar la funció, diversos tècnics de l’Ajuntament pujaran a l’escenari per tal de convidar a una reflexió general i que els joves espectadors puguin presentar les seves opinions a la resta. A més, el consistori entregarà guies didàctiques als centres que hi assisteixin per seguir treballant a classe els valors de l’obra.

Una funció oberta als ciutadans

Tots aquells tarragonins que vulguin veure a la Garbiñe Martínez, el Marc Sans, la Clàudia Llaveria, l’Aleix Lucas, el Brandon Colmenares, la Xènia Oliver i l’Ana Maurel podran fer-ho en una funció especial el mateix dia 3 a les nou del vespre, recollint les entrades en dies anteriors al vestíbul del Teatre Tarragona.

tracking