Diari Més

El 21 d'octubre tindrà lloc la cadena humana contra la Budellera

La cadena humana unirà la plaça de la Font i la Catedral

Una de les accions en contra el pla urbanístic de la Budellera que es va fer a inicis d'aquest any.

La cadena humana contra la Budellera unirà la plaça de la Font i la Catedral

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cadena humana contra el pla urbanístic de la Budellera, convocada per diverses entitats veïnals per al pròxim 21 d’octubre, ja té perfilat el recorregut: enllaçarà la plaça de la Font amb el pla de la Seu, passant per carrers de la Part Alta. L’objectiu de la proposta és fer visible l’oposició a aquesta promoció urbanística que preveu edificar un nou barri entre les instal·lacions del Club Gimnàstic i la urbanització Boscos.

Diverses organitzacions veïnals, a més de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) i la Federació d’Associacions de Veïns de l’Àrea de Llevant, i altres entitats cíviques i ecològiques com la Plataforma Salvem la Llarga, han convocat la cadena humana per fer palès que no estan d’acord amb el Pla Parcial-24 ni amb la política de desenvolupament urbanístic que du a terme el govern municipal de Tarragona.

La presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de l’Àrea de Llevant, Gemma Fusté, va manifestar ahir a aquesta redacció que, amb l’acció reivindicativa del 21 d’octubre, «volem demostrar que, a escala social, no es vol aquest projecte i, al contrari, sí que es cohesioni més l’urbanisme de la ciutat en lloc de crear nous barris». Fusté va afirmar que els promotors de la cadena humana són més partidaris de «projectes de rehabilitació d’habitatges, on hi ha molt per fer, i de relligar la ciutat». «Pensem que, abans de fer nous barris, és preferible unir Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau amb el centre de Tarragona, i protegir la perifèria de l’Anella Verda», va dir.

Pendents del nou pla

Els organitzadors de la cadena humana també estan pendents del nou projecte previst per al Pla Parcial-24, després que el primer va ser revisat pels promotors a requeriment de la Comissió Territorial d’Urbanisme.

Els dirigents veïnals esperen que sigui sotmès a exposició pública «per conèixer el contigut», pas previ a la presentació de les corresponents alegacions, com ja va succeir amb el projecte original. Fusté va manifestar que «no és el moment de fer la Budellera», que per les entitats veïnals i cíviques convocants de la cadena humana hi ha altres prioritats en l’àmbit urbanístic. «Cada barri té el seu motiu per fer la cadena, perquè no és solament la Budellera el que ens preocupa». En aquest context, va pregutar-se si convé obrir noves zones comercials, «quan tots els dies tanquen botigues del centre».

tracking