Diari Més

L'Ajuntament empaperat, «símbol de llibertat» a la 'Marató per la Democràcia'

Més d’un miler de persones van respondre a la convocatòria d’Òmnium i van aplegar-se a la Plaça de la Font per segona vegada en una setmana

Les portes i la façana de l'Ajuntament han quedat completament encartellades minuts després de començar l'acte.

L'Ajuntament empaperat, «símbol de llibertat» a la 'Marató per la Democràcia'Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plaça de la Font s'ha omplert, per segon cop aquesta setmana, per defensar la democràcia i el referèndum del proper 1 d’octubre. La resposta no ha sigut tan massiva com el passat dimecres, però el convenciment sobiranista segueix intacte. A més, la Marató per la Democràcia celebrada aquest diumenge ha guanyat en simbolisme. Les portes i la façana de l’Ajuntament de Tarragona han quedat completament empaperades. Passades les vuit de la tarda, una hora després que comencés l’acte, era gairebé impossible penjar un altre cartell. Òmnium, entitat organitzadora, n'ha repartit més de 5.000, tot i que com bé reconeixia la presidenta de l’organització a Tarragona, Rosa Maria Codines, «ens hem vist desbordats».

Codines s'ha mostrat «sorpresa» per la resposta que Tarragona ha donat al llarg d’aquests dies. «A la manifestació em vaig quedar sense paraules, i avui m’he tornat a quedar parada. A Tarragona això és increïble», expressava. La ciutat ha compaginat els actes festius de Santa Tecla amb les reivindicacions, un fet «inevitable», segons Codines. A més, sobre les crítiques a Ballesteros, ha argumentat que «això és el que passa quan un país pren una direcció i tu no vas pel mateix camí». La presidenta d’Òmnium a la ciutat vessava optimisme de cara a la «llarga» però «interessant» setmana que arriba. «La gent està eufòrica i positiva. Hem de seguir i anar endavant, amb il·lusió i ganes», cloïa Codines.

L’ambient a la Plaça de la Font ha sigut totalment festiu. Un grup de gralles ha interpretatEls Segadors i diverses cançons populars. «No volem ser una regió d’Espanya, no volem ser un país ocupat. Volem, volem, volem, volem la independència. Volem, volem, volem, Països Catalans», ha clamat la plaça en més d’una ocasió. Les corredisses per fer-se amb algun cartell han sigut constants. Les taules d’Òmnium al peu de les escales eren el preludi del que passaria minuts després de començar a repartir els exemplars. Les portes i la façana de l’Ajuntament s'han omplert de cartells en qüestió de minuts. «Això simbolitza llibertat per mi, els meus fills i els meus avantpassats», deia la Rosa Besora just després de posar un dels primers cartells a la porta. Després d’ella, n'han arribat moltíssims més. «Nosaltres lluitem pel seu futur. Enganxem els cartells a un Ajuntament que no ens deixa votar», expressava la Laia Dalmau després que els seus fills enganxessin un altre exemplar.

Les bastides col·locades al costat de la façana s'han convertit en escales per penjar els cartells encara més amunt. Això devien pensar els diversos joves que, cartell i cola en mà, han aconseguit enganxar a gairebé 10 metres d’alçada. Les instruccions d’Òmnium han sigut les d’empaperar arreu de la ciutat durant una hora i tornar a la plaça, però els assistents han volgut convertir l’Ajuntament en tot un símbol.

Els serveis de neteja tindran molta feina si des de l’Ajuntament s’ordena no deixar rastre de les reivindicacions d'aquesta tarda. Al tancament d’aquesta edició els cartells seguien penjats. Tarragona ha tornat a respondre a la crida per la defensa de la democràcia i el referèndum. L’alcalde, però, segueix sense donar una resposta. I el «Ballesteros dimissió», aquesta tarda, s'ha tornat a escoltar.

tracking