Diari Més

El Correfoc de Santa Tecla tanca deu dies d'èxtasi i emoció tarragonina

Colles locals i convidades han inundat d’espurnes la Rambla fins que va arribar la traca final

Un moment del correfoc.

El Correfoc de Santa Tecla tanca deu dies d'èxtasi i emoció tarragoninaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Correfoc de Santa Tecla ha tancat aquesta nit, deu dies d’èxtasi i emoció d’essència tarragonina. Entre les deu i les dotze de la nit, la Rambla Nova s'ha convertit en un autèntic infern. Espurnes, carretilles, sortidors, barrets de palla, mocadors, somriures i adrenalina s'han fusionat gràcies a les colles. El Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, el Ball de Diables de Cervera, el Ball de Diables de Torredembarra, el Drac del Morell i el de Llorenç del Penedès, a banda de les entitats locals, els Diables Voramar, el Ball de Diables de Tarragona, el Drac de Sant Roc, el Bou, la Víbria i el Griu, han fet les delícies dels assistents.

Les forces de l’infern han fet ballar de valent els centenars de persones que han assistit a una cita ineludible. Tancar les festes de Santa Tecla amb el Correfoc és una tradició d’aquelles que perduraran per tota la vida. Minuts abans de les deu de la nit, el carrer Unió ja ha començat a rebre els primers ciutadans, amants de les espurnes, equipats amb roba texana, mocadors i el barret de palla. La comitiva, encapçalada pel Ball de Diables de Tarragona, ha pujat fins a la Rambla Nova. Allà, s'ha aturat al primer xamfrà per lluir-se, en una de les moltes carretillades que s'han realitzat al llarg del recorregut.

Santa Tecla s'acomiada de les festes d'aquest any amb la traca fent córrer els valents i valentes abans de l’emocionant «Visca Santa Tecla!» al balcó.

tracking