Diari Més

Tarragona gaudeix d'un multitudinari matí de Santa Tecla

La Plaça de la Font s’omple de gom a gom per veure la Tanda de Lluïment

Seguici de Tarragona a la Plaça de la Font, Santa Tecla 2017

El Seguici a la Tanda de LluïmentGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte al matí els carrers del centre de Tarragona s’han omplert per gaudir del dia de la patrona de la ciutat, Santa Tecla. La jornada matinal ha començat a la catedral, que s’ha omplert de fidels que han presenciat l’homilia a la santa, oficiada per l’arquebisbe de Tarragona Jaume Pujol. La Catedral també ha acollit un dels moments emotius i més significants de les festes com és el trasllat de la relíquia de Santa Tecla des de la seva capella fins a l’altar major.

Fora de l’edifici, tant al Pla de la Seu com a la Plaça de les Cols, desenes de tarragonins i tarragonines de totes les edats esperaven l’inici de la Tornada d’Ofici del Seguici popular la de la ciutat, que ha enfilat fins a la Plaça de la Font. Després de recórrer els carrers que separen el Pla de la Seu de la plaça on es troba l’ajuntament tarragoní, els diferents elements i balls del Seguici han ofert les seves danses als centenars de persones que omplien la Plaça de la Font sota un sol brillant.

Per finalitzar la jornada matinal, abans de donar pas a la diada castellera de Santa Tecla, el Ball de Diables de Tarragona ha donat el seu punt satíric a les festes amb els versots del Ball de Sant Miquel. Paral·lelament a la Tanda de Lluïment que ha acollit la Plaça de la Font, el Ball de Dames i Vells ha actuat a la plaça de l’Antic Escorxador. Els Nanos, per la seva banda, s’han desplaçat fins al Balcó del Mediterrani i la capçalera del Circ per fer-se la tradicional fotografia. Els Nanos Vells ho han fet al capdamunt de la Rambla Nova, mentre que els Nous ho han fet a les runes romanes.

tracking