Diari Més

La comunitat universitària es concentra per defensar les institucions catalanes i la democràcia

Desenes de persones han assistit a l'acte, en el qual s'han pogut veure estelades i banderes en favor de la democràcia

Imatge de la concentració realitzada aquest dimecres, 21 de setembre, al Campus Catalunya.

La comunitat universitària es concentra per defensar les institucions catalanes i la democràciaAnna Sendra | Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes de persones s'han concentrat, el matí d'aquest dijous 21 de setembre, al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili. Ho han fet en un acte en defensa de les institucions catalanes i a favor de la democràcia per tal de rebutjar l'operació que va realitzar ahir dimecres la Guàrdia Civil contra el referèndum de l'1-O, en el marc de la qual va entrar a diverses conselleries de la Generalitat.

La concentració ha estat convocada per la Facultat de Ciències Jurídiques, l'Escola d'Infermeria i la Facultat de Lletres, tots tres ensenyaments que s'ubiquen al Campus Catalunya. En l'acte s'hi han pogut veure estelades i banderes defensant la democràcia. Per la seva banda, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha mostrat una pancarta en la qual s'hi podia llegir «Davant l'Estat d'excepció, organitzem la resposta».

Les classes dels universitaris que cursen els seus estudis en aquest campus s'han aturat durant 15 minuts, de 9.45h a 10h. L'acte ha comptat amb el parlament del degà de Lletres, el degà d'Infermeria i un membre del SEPC.

Els moviments socials de les universitats catalanes criden a fer una aturada general indefinida

Els moviments socials de les universitats catalanes han fet una crida a tota la comunitat universitària a fer una aturada general «indefinida i unitària» amb l'objectiu de generar una «mobilització social història» després de l'actuació de la Guàrdia Civil aquest dimecres, amb la detenció de d'alguns alts càrrecs del Govern, particulars i escorcolls «al marge de la llei» a departaments i organismes de la Generalitat. En un comunicat, també insten el govern espanyol a abandonar «immediatament les actituds repressives» i que «són pròpies d'una altra època» i reivindiquen la celebració d'un referèndum «com a única via possible per a l'enteniment, la cohesió social i la cultura de la pau». D'altra banda, també demana que les accions que es duguin a terme siguin «pacífiques i cíviques».

Els moviments socials assenyalen que els fets d'aquest setembre vulneren «els principis fonamentals de la democràcia, basats en la separació de poders, les llibertats civils i la sobirania popular». «Creiem fermament que el respecte a la democràcia passa pel respecte als drets de cadascun dels ciutadans de Catalunya», afegeixen.

El comunicat l'han subscrit el Consell de l'Estudiantat de les universitat catalanes, el Consell de l'Alumnat de cada un dels centres, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i de Barcelona i el Sindicat dels Estudiants dels Països Catalans, a més d'organitzacions juvenils de les principals formacions polítiques catalanes.

Imatge de la concentració realitzada aquest dijous, 21 de setembre, al Campus Catalunya.

La comunitat universitària es concentra per defensar les institucions catalanes i la democràciaAnna Sendra | Cedida

Imatge de la concentració realitzada aquest dijous, 21 de setembre, al Campus Catalunya.

La comunitat universitària es concentra per defensar les institucions catalanes i la democràciaAnna Sendra | Cedida

tracking