Diari Més

El Correfoc Petit inunda la Rambla d'espurnes, barrets i mocadors

Un total de vuit formacions, entre diables i bèsties, van fer les delícies dels petits amants del foc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Santa Tecla Petita va acabar ahir a la tarda amb la celebració del Correfoc Petit, que va inundar la Rambla Nova d’espurnes, barrets i mocadors. Un total de vuit formacions, entre diables i bèsties, van fer les delícies dels petits amants del foc, que van aplegar-se al tram que va de l’estàtua als Herois de 1811 fins al Balcó del Mediterrani. Centenars de persones van ocupar les coques centrals de la Rambla Nova i les voreres per veure en acció el planter del Correfoc de Tarragona.

El seguici el va iniciar el Ball de Diables al punt de dos quarts de vuit, que va obrir camí fins a arribar al Balcó del Mediterrani. El següent en intervenir-hi va ser el Drac, al qual va seguir el Bou, i la Vibrieta. Com a grups convidats per l’ocasió, van participar el Drac i la Cabra Petits de Reus, el Ball de Diables Infantil de Torredembarra i les Diablesses Petites de la Geltrú.

L’ambient festiu es va apoderar del principal passeig de la ciutat per veure en acció els més menuts que participen de manera activa a les festes de Santa Tecla. La gent va observar aquest espectacle de llum i de so que va satisfer els presents i que va captivar aquelles persones que el veien per primera vegada. Moltes famílies van reunides al llarg del passeig per veure, en molts dels casos, la participació dels seus fills, amb totes les proteccions que requereix aquesta activitat, en el Correfoc Petit, una activitat que any rere any guanya en interès. El més important, però, és que els petits es familiaritzen amb aquesta activitat de foc tan arrelada en la cultura popular i festiva de la ciutat de Tarragona i, de manera molt especial, en les festes de Santa Tecla.

tracking