Diari Més

Els més petits ballen als sons de les gralles i els timbals

La plaça del Pallol acull una festa infantil de música popular organitzada per El Tecler

El Tecler petits graellers i timbalers

El Tecler petits graellers i timbalersCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els més petits han tingut un protagonisme especial en les activitats de les Festes de Santa Tecla, com amb el ball de gralles infantil que s'ha celebrat aquest dilluns a la tarda a la plaça del Pallol. Aquesta proposta festiva ha comptat amb la participació dels membres de Grallers i Timbalers Mans Petites, de l’Aula de Música Tradicional i Popular el Tecler. Un nodrit grup de pares han participat amb els seus fills en les diverses propostes que, en forma de ball, s'han fet a la plaça.

Una tarima situada a tocar de la façana de l’edifici on va tenir el seu despatx d’advocat Estanislau Figueras entre els anys 1844 i 1854, ha estat l’escenari de l’actuació dels joves músics. Figueras va ser president de la Primera República l’any 1873. En aquest espai de la plaça és on s'han congregat els músics, que han interpretat cinc peces. La directora de l’espectacle ha convidat els pares i els seus fills a fer una rotllana, per començar una activitat tan senzilla com divertida, mentre els joves alumnes del Tecler feien sonar gralles i timbals. Els més petits s'han apuntat a la festa i han participat del joc que els ha proposat la conductora d’aquesta proposta festiva que aquesta entitat ha celebrat per segon any consecutiu en el marc de la plaça del Pallol.

Més música

Aquesta no ha estat l’única proposta musical de la jornada festiva de dilluns. El cantant tarragoní Adrián Salvador ha ofert, als jardins de Saavedra, un concert força peculiar, amb cançons de formacions tan diferenciades com The Beatles, David Bowie o Los Planetas. Adriàn Salvador, amb la seva guitarra, ha interpretat aquelles cançons que l’han influenciat o, simplement, que li agraden. Aquest mateix espai ha programat una selecció musical a la Terrasseta, que començarà a les 23 hores. Per altra banda, l’Esbart Santa Tecla ha dut els seus balls a la plaça de la Font. Aquesta ha estat l’entitat convidada en l’edició d’enguany amb motiu de la Ballada de festa major.

tracking