Diari Més

Comín afirma que el pla de Salut dels Jocs de 2018 serà modèlic

El conseller de Salut de la Generalitat va anunciar també que la UCI Pediàtrica del Joan XXIII s’inaugurarà abans d’acabar l’any

L'alcalde Ballesteros i el conseller Comín van demostrar que els uneix una bona amistat.

Comín: «El Pla Funcional Operatiu dels Jocs de 2018 passarà a la història»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«El Pla Funcional Operatiu pels Jocs Mediterranis de 2018 passarà a la història, i serà un model a seguir per les properes edicions dels Jocs i també dels Jocs Olímpics». Així va definir dijous el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, el Pla sanitari especial que el Departament de Salut i l’Ajuntament de Tarragona estan planificant de cara als Jocs Mediterranis de l’any vinent. El conseller va arribar dijous a Tarragona per trobar-se amb l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i tractar, a banda d’aquest aspecte, altres com les inversions previstes per al nou Hospital Joan XXIII o l’inici de treballs estratègics entre la Generalitat i el consistori per «alinear les competències en termes de salut».

Tot i que Comín no va voler donar més detalls sobre el Pla dels Jocs, va avançar que es tracta d’un projecte amb un «treball tècnic extraordinari», després d’haver-lo comparat amb el d’altres edicions anteriors dels Jocs. De fet, assegurava que «no hi ha un Pla Funcional comparable». Aquest Pla respon, segons detallava Comín, a un «moment demogràfic especial» a la regió. «Ha de ser un dispositiu sanitari que sigui capaç d’atendre tant a ciutadans com als atletes», subratllava. El proper 10 d’octubre se signarà el conveni que formalitzarà el Pla, i serà aleshores quan es donaran més detalls sobre el mateix.

L’UCI Pediàtrica, abans de 2018

Tot i que ja s’havia anunciat amb anterioritat, Comín va ratificar que l’UCI Pediàtrica de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona s’inaugurarà abans que acabi l’any. Teòricament, havia d’arribar a finals del tercer trimestre d’enguany, però com reconeixia, «s’han produït els retards habituals en aquest tipus de projectes».

D’altra banda, el conseller també va fer referència a les novetats sobre el projecte del nou Hospital Joan XXIII. Cal recordar que la Generalitat farà «una de les inversions més destacades en termes de Salut a Tarragona», i és que el Joan XXIII, es renovarà en un 75% al llarg dels propers anys. Les primeres passes per a fer-ho han de realitzar-se abans que acabi aquest any. La primera, deia Comín, «està a punt d’arribar», i és l’aprovació del Pla Funcional. Aquest, definirà les bases del nou hospital, i tal com subratllava el conseller, «es tracta d’un document molt complex, dens i tècnic sense el qual no es pot començar a edificar». La segona passa arribarà amb l’obertura del Concurs d’Idees, certamen que ha de servir perquè els equips d’arquitectes aspirants plantegin la seva proposta integral sobre el conjunt de les tres fases constructives del complex.

Per últim, Comín va anunciar també que enguany començaran els treballs per teixir estratègies compartides en termes de Salut entre la Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona. Aquestes, han d’enfortir tres eixos: la promoció de la salut, un model més comunitari respecte a la salut mental i l’enfortiment de la xarxa d’Atenció Primària. Sobre aquesta darrera, el conseller va anunciar que «no puc posar una data concreta, però s’ampliarà el servei d’urgències, tant en l’atenció domiciliària com en Centres d’Atenció Primària». Comín tornarà a Tarragona el 10 d’octubre.

tracking