Diari Més

Solidaritat

Càritas busca voluntaris per un pla que busca feina als sensesostre

No hi ha cap requisit per ser-ho

Imatge d'arxiu d'una acció feta a causa de les baixes temperatures amb els sense sostre a Tarragona

Tarragona localitza 49 persones sense sostre durant la campanya de recompteMauri Fernández | Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Càritas busca voluntaris per engegar un projecte sociolaboral enfocat a buscar feina per les persones sense sostre. Es tracta d’un pla que ja existia fa anys, però que ara s’ha volgut engegar des de zero. Segons explicava la cap del projecte, Nerea López, «volem ampliar horitzons i entrar en àmbits que anteriorment no formaven part d’aquest pla». Abans, Càritas feia d’intermediària entre les famílies i els sensesostre.

L’àmbit d’actuació es reduïa a l’atenció a les persones dependents i a la neteja de la llar. Les famílies es posaven en contacte amb Càritas i expressaven quines eren les seves necessitats. Tot seguit, Càritas seleccionava aquelles persones que podien complir amb el perfil.

Ara, el projecte amplia els seus horitzons. «Volem començar a treballar en l’àmbit de la construcció, la pintura i d’altres empreses que abans no comptaven amb nosaltres», explicava López. Per això, busca un equip de voluntaris, perquè segons deia, «el projecte ha crescut molt». No es requereix cap perfil determinat, només de tenir ganes de treballar i d’implicar-se.

tracking