Diari Més

Un home ebri, ferit greu en entrar al mar amb bandera vermella

Assegurava que el seu amic havia desaparegut, es va activar un ampli dispositiu, però en realitat havia marxat cap a casa

Salvament Marítim i Creu Roja van realitzar una intensa recerca durant més de tres hores.

Un home ebri resulta ferit greu en entrar al mar amb bandera vermellaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 55 anys en estat ebri, segons fonts sanitàries, va resultar ferit de gravetat durant la tarda de dilluns a la platja de la Móra. Tot i haver-hi bandera vermella a la part que toca a les roques del costat de Tamarit, l’home, de nacionalitat romanesa, va entrar mar endins. En veure que el corrent l’empenyia i no podia sortir, va demanar socors. Va ser rescatat per un banyista de nacionalitat espanyola, el qual li va salvar la vida aconseguint enganxar-lo a les roques fins a l'arribada del socorrista de la Creu Roja. Posteriorment va ser traslladat pel Sistema d’Emergències Mèdiques en una ambulància medicalitzada a l’hospital Joan XXIII de Tarragona. El SEM confirma que va patir un «ofegament no mortal» que li va ocasionar una arítmia severa al cor, si bé, no va patir parada cardíaca i es va mantenir conscient.

Els ciutadans que eren a la platja van explicar que l’home va patir diverses contusions en col·lidir amb les roques, ja que el corrent i l’onatge l’empenyien en tot moment cap a les roques. «Quan l’han tret tenia tot el costat esquerre i la zona frontal plena de sang», explicava un dels testimonis.

No va ser, però, l’única persona que va resultar ferida per aquesta temeritat. Un altre usuari de la platja, de nacionalitat espanyola, es trobava dins l'aigua quen va veure que l’home s'estava ofegant. L'home va nedar fins a ell per socórrer-lo, i li va salvar la vida varant-lo a les roques fins a l'arribada del socorrista. Posteriorment, un socorrista va treure amdbós banyistes de l'aigua. Aquesta segona persona de nacionalitat espanyola va resultar ferida lleu.

Un suposat desaparegut

El banyista romanès ebri de 55 anys no era sol a l’aigua en el moment dels fets, l’acompanyava un amic de 36 anys. El socorrista i el mateix ferit greu –que va mantenir la consciència en tot moment– van donar el crit d’alerta sobre aquest altre home de 36 anys. Asseguraven que havia desaparegut. També des de la platja de la Móra van ser diversos els usuaris que van veure com eren tres les persones que no podien sortir de l’aigua, situats a tocar de les roques: l’home de 55 anys, el de 36 i el que va anar a ajudar. Així, els cossos de salvament van desplegar immediatament tots els recursos disponibles per aquesta persona que suposadament s’estava ofegant. Salvament Marítim va activar l’helicòpter i una barca de rescat i Creu Roja va desplaçar diverses motos d’aigua i una llanxa. Des de dos quarts de sis de la tarda fins pocs minuts abans de les vuit es va realitzar una recerca intensiva per tota la zona rocosa, vora el mar, que separa la Móra de Tamarit. Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana donaven suport a l’operatiu des de terra.

Sorpresa majúscula: era a casa

Segons van poder confirmar els cossos policials, el baró de 36 anys va poder sortir pel seu propi peu de l’aigua mentre el socorrista rescatava al seu amic i a l’altre usuari que s’havia endinsat per ajudar. L’home, un cop a fora del mar es va dirigir de la platja de la Móra a casa seva, situada al barri de Sant Pere i Sant Pau, sense, teòricament, ser conscient que en aquells instants s’estava iniciant una espectacular recerca per mar i aire per trobar-lo sa i estalvi a l’aigua. Va ser una patrulla de la Guàrdia Urbana de Tarragona la que el va localitzar al seu domicili del barri tarragoní.

tracking