Diari Més

Barraques retira el seu cartell i dóna per tancada la polèmica

El consistori els demana que s’expulsin els assistents que es manifestin contra els funcionaris i les institucions municipals

El nou cartell de Barraques de Tarragona per les festes de Santa Tecla 2017.

Barraques retira el seu cartell i dóna per tancada la polèmicaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora de Barraques de Tarragona ha decidit retirar el cartell en què denunciava abusos de la Guàrdia Urbana i fer-ne un de nou per acabar amb la polèmica generada. D’aquesta manera, l’organització espera poder recuperar el suport del consistori per realitzar aquest acte i poder participar dins el programa d’actes de les festes de Santa Tecla «com en els darrers anys».

La regidora de festes, Begoña Floria, va anunciar la setmana passada que l’Ajuntament retirava el seu suport a les Barraques deixant-les fora del programa de festes d’enguany, ja que al cartell s’atacava a funcionaris municipals. D’aquesta manera, les activitats s’han eliminat del programa de paper. Tot i així, va deixar la porta oberta a tornar a incorporar-les si l’organització retirava el cartell que ha desfermat la polèmica.

La Coordinadora finalment ha decidit elaborar un nou cartell, ja que la retirada del suport institucional implicava la retirada de permisos i, per tant, la prohibició de fer l’esdeveniment. «És impossible demanar permisos de nou per aquelles dates i d’aquesta manera la situació actual obligaria a suspendre totalment les activitats programades», afirma la organització en un comunicat. D’aquesta manera han decidit acceptar aquesta «exigència municipal» tot i creure que «el cartell entra dins de la llibertat d’expressió i la sàtira política».«Les formes poden haver semblat dures però la crítica de fons és totalment legítima», consideren des de Barraques, que opinen que «els abusos denunciats no venen de nou i no poden sorprendre a ningú a la ciutat».

Expulsar als assistents que es manifestin en contra de funcionaris municipals

En una reunió posterior a la presentació del programa de festes, la regidora Floria va exigir a l’entitat que no s’ataqués a cap funcionari ni institució municipal en l’espai de Barraques. Això passa per expulsar als assistents que es manifestin en contra. Des de la coordinadora s’afirma que l’espai Barraques «sempre ha estat un dels més tranquils de les festes» i que es compromet a no atacar cap funcionari ni servei municipal i a la bona voluntat de col·laboració amb aquests, «com en els darrers anys». Tot i així assegura que «no renunciaran a la sàtira política que caracteritza especialment les festes de Tarragona i les del Camp ni censuraran a cap dels assistents».

Per últim, l’entitat remarca que la polèmica ocasionada amb el cartell d’enguany els ha semblat «molt desproporcionada». Afirmen que assumeixen la retirada dels cartells ja impresos i l’eliminació del programa de mà de les festes, però compten poder «realitzat l’activitat amb normalitat i suplir aquesta manca de visibilitat amb altres mitjans».

tracking