Diari Més

Tradició i música s'uneixen a la VII Festa Gitana de Tarragona

El carrer Cós del Bou serà l'escenari de la festa, convocada per l’Associació Gitana de Tarragona

Imatge d'arxiu d'una passada edició de la festa.

Tradició i música s'uneixen a la VII Festa Gitana de TarragonaAssociació Gitana de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La VII Festa Gitana de Tarragona arriba aquest dissabte, 26 d'agost, al carrer del Cós del Bou. L'Associació Gitana de Tarragona organitza l'esdeveniment, que compta amb un programa d'activitats culturals, gastronòmiques i musicals des de les 9 del matí i fins la mitjanit, aproximadament.

Totes les activitats seran gratuïtes, i començaran a les 9 del matí amb un esmorzar de germanor. A les 11 de la nit, un concert del grup de rumba catalana 'Arrels de Gràcia' posarà punt i final a la jornada.

El president de l’Associació Gitana de Tarragona i vicepresident de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya, Paquito Ferreres, destaca la progressió de l’entitat tarragonina nascuda l’any 1991, que ha organitzat moltes activitats i festes, com els 600 anys de l’arribada dels gitanos a Catalunya i els 70 anys de l’alliberament dels darrers gitanos tancats als camps de concentració nazi, entre d'altres. «És important el que es fa però el millor és com es fa: de manera voluntària i cooperativa, amb alegria i germanor», destaca Ferreres, que afegeix que «no estem sols però hem de ser els primers en combatre els estereotips que ens discriminen i rebaixen i, per a aquest repte, convé saber d’on venim, la història, i què volem».

Programa d'actes - 26 d'agost, al carrer Cós del Bou de Tarragona: -9 h: Esmorzar de germanor - 10.30 h: Campionat de botifarra - 13.30 h: Vermut popular - 17.30 h: Concentració de colles geganteres - 18.15 h: Cercavila - 19 h: Balls finals - 20 h: Karaoke - 22 h: Sopar popular - 23 h: Festa de rumba catalana amb 'Arrels de Gràcia'

tracking