Diari Més

Vuit empreses pugnen per l'adjudicació de les obres de la piscina olímpica

Està previst que les obres comencin entre finals de setembre i principis d’octubre

Imatge del gran clot que es transformarà en una piscina olímpica de cinquanta metres els propers mesos.

Vuit empreses pugnen per l'adjudicació de les obres de la piscina olímpicaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vuit empreses són les que opten a l’execució de les obres de la piscina olímpica de l’Anella Mediterrània. El termini de presentació d’ofertes va acabar el passat 17 d’agost i finalment són vuit les constructores que pugnen per fer-se amb l’adjudicació. L’Ajuntament va obrir el període de licitació de les obres del complex el passat 4 d’agost per la via d’urgència, donada la necessitat d’iniciar les construccions el més aviat possible.

El pressupost per construir la piscina olímpica és de 2,8 milions d’euros. El consistori disposa d’aquesta quantitat després que el Congrés dels Diputats aprovés els Pressupostos Generals de l’Estat a principis del mes de juny. L’aportació, tal com va anunciar el Govern, serà de 12,5 milions d’euros, 7,7 dels quals arribaran aquest 2017. Tal com informaven fonts municipals, aquesta és la quantitat que permet la construcció del complex aquàtic.

Els sobres amb les ofertes presentades per les empreses s’obriran demà a la sala dels Tarragonins Il·lustres de l’Ajuntament de Tarragona. Segons expressava el regidor comissionat dels Jocs, Javier Villamayor, «l’objectiu és que les obres comencin entre finals de setembre i principis d’octubre». Les obres tenen un període d’execució de sis mesos, així doncs, si se segueix el calendari previst, la piscina olímpica seria una realitat entre març i abril de 2018. Villamayor assegurava que «tot va segons el calendari previst» i que, per tant, a la primavera, «es podran començar a fer proves test abans de l’inici dels Jocs».

La piscina tindrà una llargada de 51,2 metres i una amplada de 25 metres. Serà descoberta i tindrà un espai de 6.145 metres quadrats a la superfície de la piscina. A banda, comptarà amb una zona de jardí de 1.635 metres quadrats, on probablement es col·locaran les grades. Cal dir també que la piscina tindrà un pont mòbil a l’interior. La instal·lació, manual, tindrà 25 metres de llargada i 1,2 metres d’amplada. «Amb la finalitat de poder ampliar les possibilitats i tipus d’usos del got de piscina s’ha previst una solució especifica per al pont mòbil que permeti disposar a la vegada de carrils de natació de 50 metres centrals i de carrils de 25 metros laterals. D’aquesta forma es possibilita nedar en les dues distàncies ampliant considerablement les possibilitats del got de piscina», relata el document del projecte.

El consistori està convençut que la piscina olímpica serà un dels equipaments que més gaudiran els ciutadans quan hagin passat els Jocs. De moment, però, les persones que ahir van acostar-se a l’Anella per presenciar l’arribada de la Vuelta, només van veure el forat on s’ubicarà.

tracking