Diari Més

El pont per a vianants sobre el riu Francolí serà una realitat al setembre

Aquest projecte del Consell Comarcal preveu col·locar una estructura prop del Pont de Santa Tecla

La passera es col·locarà pròxima a aquest espai localitzat a pocs metres del Pont de Santa Tecla.

El pont per a vianants sobre el riu Francolí serà una realitat al setembreCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El riu Francolí serà franquejable a peu quan porti aigua, a partir del pròxim setembre, gràcies a la instal·lació d’un pont destinat a vianants que estarà ubicat en l’entorn del Pont de Santa Tecla. Aquesta iniciativa està promoguda pel Consell Comarcal del Tarragonès. Aquesta administració treballa en el projecte des del passat mes de març i, a l’abril, va anunciar que la previsió era que el pont entrés en funcionament abans de finalitzar l’estiu.

Tot i que no s’ha facilitat la data exacta en què es procedirà a la col·locació de l’estructura, formada per una única peça, des del Consell es va informar ahir a aquesta redacció que la previsió és que la infraestructura que permetrà superar la llera del riu serà una realitat en qüestió d’unes setmanes. Abans de procedir a la instal·lació del pont, es duran a terme treballs previs per condicionar el terreny i la base que el suportarà. Una grua de grans dimensions serà utilitzada en les tasques d’instal·lació de la passera.

El fet de disposar d’un pont per a vianants facilitarà anar d’una a l’altra banda del riu a aquelles persones que caminen o fan esport aprofitant les condicions naturals de l’entorn del Francolí en aquest tram pròxim a la desembocadura. Per altra banda, la passera també connectarà el centre de Tarragona amb els barris de Ponent sense la necessitat de trepitjar asfalt, una reivindicació que de fa temps planteja la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT). Aquesta estructura acabarà, almenys en part, amb la barrera física que, de sempre, ha suposat el Francolí, de manera especial entre els mesos d’octubre i juny, quan porta més aigua, i en períodes de fortes pluges en la temporada seca.

No serà l’única

La passera que es col·locarà prop del Pont de Santa Tecla, d’uns nou metres de llarg, no és l’única que promociona el Consell Comarcal per creuar el Francolí. Aquesta administració també va aprovar l’habilitació d’una zona de pas a Centcelles, que connectarà Constantí amb el barri tarragoní de Sant Salvador, i al Morell, a la zona coneguda com la Granja.

La instal·lació de passeres també afectarà de manera positiva al riu Gaià, en emplaçaments com Fontanilles (la Riera de Gaià), on es construirà un pas formigonat i una passera, i al pont del tren i a Aiguabarreig (el Catllar), on s’habilitaran passeres de 12 i 24 metres, respectivament.

tracking