Diari Més

Castells

Canvis en la taula de punts del XXVII Concurs: només es valorarà un Castell carregat

Aquesta modificació també s’aplicarà a les actuacions clau per tal de millorar la seguretat

Imatge d'arxiu del Concurs de Castells del 2016.

El 5 de 9 folre de la colla Joves Xiquets de Valls del Concurs de Castells 2016.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La propera edició del Concurs, que el proper 2018 arribarà a la seva XXVII edició, inclourà canvis destacats que ha decidit introduir la Comissió assessora del Concurs de Castells. La primera novetat és que a partir de l’1 de setembre de 2017, i fins el 31 d’agost de 2018, el Concurs valorarà només un castell carregat en una actuació castellera, independentment del resultat final.

La mesura s’aplicarà durant els dies de Concurs així com en el rànquing classificatori, que manté la formula tradicional per accedir al Concurs: es valoren les tres millors estructures de les cinc millors actuacions. La iniciativa s’ha acordat fent una clara aposta per la seguretat en els castells, donant més valor als castells descarregats.

Com a exemple d’aplicació d’aquest sistema de valoració en una diada de temporada regular: donada una cinquena millor actuació d’una colla amb el 3 de 7 descarregat, el 5 de 7 carregat i el 2 de 7 carregat (de puntuació superior), i una sisena millor actuació amb el 3 de 7, 4 de 7 i 5 de 7 descarregats (de puntuació inferior), de la primera diada només es contaria el castell descarregat i el castell carregat amb més valor, en aquest cas, el 2 de 7. Com que la primera diada només comptarien dos castells i a la segona tres, la sisena millor actuació passaria a ser la cinquena en el rànquing de diades amb millors castells de la colla.

Pel que fa al segon canvi important, el 2018 s’inclouran tres construccions inèdites en el sistema de valoració: el 9 de 9 amb folre, el 2 de 10 amb folre, manilles i puntals i el 4 de 10 sense manilles. En el cas del 9 de 9 amb folre (que juntament amb el 4 de 10 sense manilles torna a la taula després de ser-hi per últim cop el 2014), ha estat una petició de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. El 2 de 10 amb folre, manilles i puntals i el 4 de 10 sense manilles han estat incorporats per decisió de la Comissió del Concurs de Castells.

La darrera de les novetats acordades fa referència a la puntuació d’alguns castells. El subgrup 1 del grup 7 de la taula de puntuacions ha invertit el seu ordre, atorgant més puntuació al castells sense folre que a les estructures sense manilles.

tracking