Diari Més

Solidaritat

Un centenar de marroquins i musulmans es concentren a la plaça de la Font per rebutjar el terrorisme

L'acte ha estat cobert per mitjans de comunicació marroquins

La plaça de la Font ha acollit un centenar de membres de la comunitat musulmana tarragonina.

Concentració contra el terrorisme a TarragonaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de membres de les comunitats marroquina i musulmana de les comarques de Tarragona s'ha concentrat aquest migdia a la plaça de la Font, en senyal de rebuig dels atemptats terroristes del passat dijous a Barcelona i a Cambrils. Un cor format per espelmes vermelles i amb un escrit on es llegia «Units vencerem el terrorisme», ha presidit l'acte de repulsa «de la barbàrie terrorista» i de reivindicació de què els autors de la matança «no fan diferències», ha dit Mohamed El Idrissi, president de la Federació d'Associacions de Marroquins a Espanya (FAME), entitat que ha organitzat l'acte. «Sóc musulmana i no sóc terrorista», «La meva meta és aconseguir la pau i lluitar contra el terrorisme» o «El terror no té religió» han estat alguns continguts d'alguns dels cartells que els concentrats han mostrat. Dues televisions marroquines, la privada Télé Maroc, amb seu central a Madrid, i la cadena estatal 2M, de Casablanca, han cobert l'acte.

El Idrissi ha manifestat que FAM ha pres la iniciativa de celebrar la concentració de protesta al cor de Tarragona «per rebutjar l'acte de barbàrie, de terrorisme cec, viscut a Barcelona i a Cambrils», i ha remarcat que «el terrorisme no diferencia entre musulmans i no musulmans», El Idrissi va explicar que el dissabte va visitar una família francesa d'origen marroquí i amb residència a Montpelier «que té un nen de sis anys ferit greu en 'atemptat de Barcelona i que lluita per sobreviure a les ferides».

Per la seva banda, Redouaune Ennajy, empresari i traductor intèrpret judicial que resideix a Tarragona des de fa anys, ha dit que «condemnem enèrgicament aquesta massacre i enviem un missatge d'amor, solidaritat i condolença a les víctimes de l'atemptat». «Des de la plaça de la Font, des d'aquesta bella ciutat que ens ha obert les seves portes en pau i harmonia, les comunitats marroquina i musulmana mostrem el nostre repudi al terrorisme, ha dit.

La concentració ha finalitzat amb cinc minuts de silenci en homenatge a les víctimes i amb un llarg aplaudiment.

tracking