Diari Més

Transport

Anar a l'aeroport des de Tarragona pot convertir-se en tota una odissea

A l’usuari l’ha de portar un amic o un familiar, o ha de pagar un taxi si no vol perdre un avió que surti a primera hora

Cartell col·locat en un planell de l'Estació d'Autobusos, escrit a mà i que informa dels horaris de les unitats que van a l'aeroport.

Anar a l'aeroport des de Tarragona pot convertir-se en tota una odisseaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc autobusos diaris és del que només disposa el ciutadà de Tarragona o el turista que es troba de pas per la ciutat per accedir-hi, de manera directa, a l’aeroport. En funció de l’hora de sortida de l’avió, aquest mitjà s’esdevé impossible, ja que el primer vehicle que surt de l’Estació d’Autobusos amb aquesta destinació ho fa a les 8:30 hores i té l’arribada a les 8:53, entre l’1 de juliol i el 31 d’agost, dates en què l’activitat aeroportuària és més demandada. Per posar només uns exemples, el passat dimarts es va enlairar un avió amb destinació Belfast a les 6:40 hores, ahir en va sortir un cap a Amsterdam a les 9 del matí i el primer d’avui, dijous, ho farà a les 9:15 hores amb destinació Brussel·les, la capital de la UE.

En els mesos centrals de les vacances, quan es produeixen més desplaçaments en avió des de l’aeroport de Reus, els cinc autobusos que l’Autoritat Territorial de la Mobilitat del Camp de Tarragona (ATM) posa a disposició del client de la ciutat parteixen, de dilluns a divendres, en els següents fragments horaris: 8:30, 11:30, 14:30, 17:30 i 21. Els horaris dels dissabtes, diumenges i festius són força similars als dels dies laborables. Aquesta és la dada que s’ofereix des de l’oficina d’informació ubicada a l’Estació d’Autobusos de la plaça Imperial Tarraco i amb un cartell col·locat en un taulell, escrit a mà i de qualsevol manera, que ofereix una imatge molt deplorable de la ciutat. Sense anar més lluny, ahir van sortir avions des de l’aeroport de Reus amb aquests horaris: 9, 10:15, 10:35, 11, 11:30, 12:50, 17:25, 18:35, 20:25, 21:45, 22, 22:10 i 22:30.

Les alternatives

Poques són les alternatives per desplaçar-se a l’aeroport des de la capital de la província si l’avió que s’ha d’agafar surt abans de les 11 del matí. Una molt utilitzada és fer ús d’un familiar o d’un amic que et porti fins a l’aeroport. També es pot demanar el servei de taxi, però, de ser aquesta la modalitat escollida, el desplaçament des de la ciutat de Tarragona pot costar gairebé entre 25 i 30 euros, en funció del trajecte, un preu que pot suposar infranquejable per a aquelles persones que busquen vols barats. Una tercera opció és agafar un autobús amb destinació Reus i, a la capital del Baix Camp, fer el corresponent transbord i pujar–se a un altre autobús amb parada a l’aeroport.

«No sé què dir als clients»

Carlos Segarra, empresari del sector de l’hostaleria i propietari de l’Hotel Urbis Centre, va manifestar a aquesta redacció que «els clients ens pregunten més per si es pot desplaçar en autobús a l’estació de l’AVE que a l’aeroport, i la sensació que ens produeixen quan ens ho demanen és que no hi ha autobusos per anar a agafar un avió». Segarra considera que la connexió de la ciutat de Tarragona amb infraestructures de la importància d’un aeroport que dista menys de deu quilòmetres «és inversemblant». «És més fàcil anar a Reus i, allà, agafar un autobús que et porti a l’aeroport, que fer-ho de manera directa des de Tarragona», va dir l’empresari.

Segarra es va mostrar crític amb els responsables de l’administració local de Tarragona. «Si tinguéssim un Ajuntament preocupat pel turisme, ja s’encarregaria de dotar a la ciutat d’una bona connexió amb laeroport, més fluida i amb més freqüència».

L’empresari va afegir que «Tarragona no està ben comunicada amb l’aeroport: penso que l’Ajuntament no es preocupa i, si es preocupa, ho fa de manera ineficaç». Segarra va remarcar que «si un client ens pregunta si pot anar a l’aeroport amb autobús, li diem que no hi compti, ja que és complicat».

tracking