Diari Més

Serveis públics

Fa un 'tour' d'una hora per comprovar l'estat dels contenidors i això és el que es troba

Joan Boronat, membre de #TgnTT, recull en imatges la manca de civisme dels usuaris a l'hora de llençar andròmines i voluminosos

Una de les imatges captades per Joan Boronat dels contenidors de la ciutat.

Fa un 'tour' d'una hora per comprovar l'estat dels contenidors i això és el que es troba@JoanBoronat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JoanBoronat, un dels membres més actius del col·lectiu #TgnTT, va realitzar aquest dijous un exercici de comprovació personal sobre l'estat ilesqueixes sobre els contenidors a Tarragona.

El grup detuitairesde #TgnTTva agafar notorietat fa uns mesos quan van iniciar una campanya de denúncia dels abocaments incontrolats al terme de Tarragona, sobretot a la zona delLlorito, i que fins i tot, van presentar una moció al ple respecte del control d'aquests abocaments.

Fa pocs dies es va iniciar una campanya sota l'etiqueta de #tarracontenidora través de la qual nombroses usuaris de Twitter tarragonins han 'penjat' imatges de contenidors desbordats o que acumulen andròmines i deixalles a l'exterior.

Les crítiques per la situació s'han fet extensivestantal servei de neteja de la ciutat com als mateixos ciutadans, que són els que en realitat deixen les deixalles d'aquesta manera.

JoanBoronatva decidir aquest dijous fer un exercici de comprovació 'in situ' del que s'estava denunciant des de fa dies a #tarracontenidor. Ell mateix ho ha explicat amb diverses piulades aquest divendres:«Duc diesllegint les piulades de diversos #TuitairesTarragoninssobre contenidors, el seu estat i l'incivisme d'alguns ciutadans...

L'etiqueta #tarracontenidorestà plena de fotos que haurien de fer caure la cara de vergonya als seus responsables...

... responsabilitat, primerament, dels usuaris, ciutadans incívics, però també responsabilitat de l'Ajuntament per no evitar-ho.

Facilitats, un bon servei de recollida, informació, formació i, en últim cas, sancions!

Incrèdul de mena, no podia creure que els meus conciutadans fossin tan incívics com es pot veure a les fotos del #tarracontenidor

He decidit anar-ho a comprovar jo mateix. He anat a donar un tomb per Tarragona, a peu i en moto, per veure què em trobava...

Aquest és el recorregut que he fet en 60 minuts, des de les 20:22 a les 21:22 h., i això és el que m'he trobat...»

I el que ha trobat no ha fet res més que refermar que hi ha un problema d'incivisme que afecta el conjunt de Tarragona. Les imatges recollides per Boronat en aquest 'tour' d'una hora, són ben explícites.

(CONSULTA LES IMATGES)

En les piulades fins i tot deixa un mapa amb el recorregut que va realitzar per la ciutat al llarg de 60 minuts.

Ballesteros i la seva piulada sobre els contenidors

L'estat de la ciutat pel que fa a la neteja és un tema recurrent a Tarragona. Durant les últimes setmanes, però, els contenidors i les deixalles acumulades són un dels elements que es van repetint entre les converses dels tarragonins a Twitter.

L'alcalde de Tarragona, potser sense voler-ho, també va acabar participant, tot i que ell no va fer servir, en bona lògica, l'etiqueta de #tarracontenidor que està fent fortuna a la xarxa.

El passat 8 d'agost publicava aquest 'post' al seu compte oficial a Twitter:

Com es pot veure, en el missatge, l'alcalde encoratjava la tasca d'Ivana Martínez al capdavant de la conselleria amb competències en neteja.La piulada, però, no va tenir precisament una repercussió molt encoratjadora per part dels usuaris de la xarxa, que van respondre de manera poc positiva.

tracking