Diari Més

Infraestructures

Tarragona veurà les obres de l'estació de tren acabades a finals de 2017

Adif assegura que actualment les actuacions «no estan aturades» i que intentaran «agilitzar» tots els processos

Imatge de l'estació de trens de Tarragona, que canviarà d'aspecte totalment a finals d'any.

Tarragona veurà les obres de l'estació de tren acabades a finals de 2017Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de millora de l’estació de tren de Tarragona estaran acabades entre el darrer trimestre de 2017 i el primer de 2018. Les actuacions es van iniciar el dia 1 d’agost de l’any passat, i tenien una previsió de durada d’onze mesos. Així, si es té en compte aquest calendari, Adif hauria d’haver acabat les obres el mes de juliol. Tal com informaven, però, «es va ampliar el període d’execució perquè es va haver de fer un canvi del procés constructiu».

Quan l’empresa constructora va començar les obres per edificar l’ascensor i les escales mecàniques es va trobar amb un problema al terreny. «Vam haver de fer el canvi al procés constructiu per adaptar-nos al sòl», detallaven des d’Adif. A dia d’avui, les obres segueixen el seu curs. Tot i ser en ple mes d’agost, els operaris «no han deixat de treballar». Adif assegurava que «segueix havent-hi moviment» i que els treballs «estan avançant».

L’objectiu dels operaris ara per ara és construir els nuclis de comunicació. O dit d’altra manera, fer el forat de l’ascensor i preparar el terreny per col·locar-hi les escales mecàniques. Cal recordar que aquests dos equipaments són els més demandats pels usuaris, ja que l’estació de trens de Tarragona no disposava d’aquests serveis. Encara ara, per arribar a les andanes, els viatgers han de carregar la maleta i baixar i pujar les escales, amb la dificultat que això comporta per persones grans o amb problemes de mobilitat.

El mes de novembre, els operaris van començar l’ampliació de l’andana número 2, que comptarà amb una marquesina per protegir els viatgers de les inclemències del temps. La retirada dels rails i de les travesses de la via número 4 ha servit per ampliar quatre metres més l’andana, i així facilitar el pas dels viatgers. Ara, els usuaris disposaran de més del doble de l’espai, ja que l’anterior andana mesura poc més de tres metres. Quan van començar aquestes actuacions, les obres estaven executades tan sols en un 15%.

El pas posterior ha estat començar la instal·lació d’un ascensor a cada banda del primer tram de les vies, de les escales mecàniques i una ampliació de 68 centímetres en l’alçada de les andanes, la qual cosa anivellarà el terra amb les escales o rampes dels combois. Adif es troba actualment en aquest punt, però tot i que sembla que les obres no avancen, des de l’empresa asseguraven que «se segueix treballant».

Tot i que Adif situa la data de finalització de les obres entre finals d’aquest any i principis del que ve, la mateixa empresa reconeixia que «intentarem agilitzar tots els processos». Retallar mesos al calendari és un objectiu clar, per aquest motiu declaraven que «si poden estar acabades al novembre, ho estaran». De tota manera, l’empresa volia deixar clar que «seran unes obres acabades amb la màxima qualitat possible». «Vetllem per la seguretat de tothom, per aquest motiu estem fent unes bones obres i amb garanties», subratllaven des de l’organisme.

Adif ha destinat un total de 3.165.406,4 euros a les obres de millora de l’estació. Caldrà esperar per veure com avancen les tasques, però el que està clar és que encara queda feina per fer.

tracking