Diari Més

La Coordinadora d'actes de l'11-S no té previst marxar de la Part Alta

Segons assegurava la seva presidenta, Roser Calaf, «farem el que calgui per quedar-nos»

Instant d'un acte de la Diada Nacional de Catalunya.

La Coordinadora d'actes de l'11-S no té previst marxar de la Part AltaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora d’actes de l’onze de setembre no té previst marxar de la Part Alta. L’Ajuntament té al cap descentralitzar els actes de la Diada Nacional de Catalunya que des de feia anys se celebraven al carrer Merceria i la plaça de les Cols, tal com avançava aquest mitjà, i la resposta de l’entitat ha estat contundent. «Farem el que calgui per quedar-nos», expressava la presidenta de la coordinadora, Roser Calaf.

La propera setmana, Calaf i la resta de membres de la Coordinadora es reuniran amb membres de l’Ajuntament de Tarragona per intentar trobar una solució, tot i que d’entrada, l’entitat ja compta amb la negativa per part del consistori de celebrar els actes de la Diada a dintre del recinte emmurallat.

Crítiques d’ERC i la CUP

Les darreres notícies sobre la descentralització d’actes de la Part Alta i els usos del barri han generat crítiques des de l’oposició. D’una banda, Esquerra insta l’equip de govern a fer una mediació real en el conflicte del soroll a la Part Alta sense instrumentalitzar cap col·lectiu. La regidora Mònica Alabart lamentava que «estem davant un nou capítol en la mala gestió del conflicte que afavoreix l’enfrontament entre els veïns». Els republicans reiteren des de fa mesos que: «En molts aspectes les inquietuds de les parts afectades per la problemàtica del soroll no estan gaire allunyades i es tracta d’aproximar posicions i escoltar tothom». Alabart denunciava que, «enlloc d’adoptar la postura de mediador, el PSC està instrumentalitzant el conflicte del soroll segons els seus interessos».

Des de la formació republicana lamentaven també que el govern de PSC i PP sembla no tenir cap full de ruta clar per resoldre les diferents problemàtiques que preocupen els veïns del nucli antic. «Els hi receptem diàleg i escolta activa amb totes les parts sense instrumentalitzar ningú. Els tècnics de la casa estan fent la seva feina i ha d’anar acompanyada d’implicació política», concloïa Mònica Alabart.

Per la seva banda, la CUP emplaça Ballesteros a actuar amb diligència respecte el conflicte d’usos existent als diferents barris de la ciutat. El grup assegurava que hi ha una «manca de capacitat» de l’actual govern municipal per a fer front als conflictes existents als diferents barris. També que existeix una «instrumentalització i manipulació» de Farts de Soroll per eliminar actes. I, per últim, que hi ha un «menyspreu» del govern vers els problemes quotidians de la població a tots els barris de la ciutat.

tracking