Diari Més

Polèmica

L'Ajuntament permet, amb condicions, la celebració de l'11 de setembre a la Part Alta

Els organitzadors no podran instal·lar inflables i la música només podrà ser d'ambient

Imatge d'arxiu de la celeberació de la Diada a la plaça de les Cols.

L'Ajuntament permet, amb condicions, la celebració de l'11 de setembre a la Part AltaSageta de Foc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde en funcions de l'Ajuntament de Tarragona, el popular José LuisMartín, ha signat aquest divendres el decret per autoritzar les activitats de celebració de l'11 de Setembre a la Part Alta per part de l'Associació Espais de Debat i Acció.

L'autorització municipal per la celebració incorpora, però, algunes limitacions a la proposta que havia presentat l'associació per ocupar, com és habitual cada any, la zona de la plaça de les Cols i el carrer Merceria.

Així, el consistori no permet la instal·lació d'inflables a l'espai, perquè els considera 'inadequats' i també exigeix una reducció significativa de l'entarimat previst pels organitzadors. Un altre dels aspectes que l'autorització delimita és el de la música. D'aquesta manera el consistori estableix que les activitats musicals durant la celebració, «se circumscriguin als límits propis de la música de fons ambiental», i es remet al reglament municipal d'espectacles públics.

Segons la nota que aquest matí ha fet pública el consistori, la denegació inicial, per part del Servei de Mobilitat i Convivència, a la celebració de la Diada a la Part Alta es va produir el passat 5 de juny perquè «algunes de les activitats proposades estan suspeses», d'acord amb l'acord del ple del passat desembre respecte de la celebració d'esdeveniments a la Part Alta.

Amb tot, segons el consistori, també hi havia una raó burocràtica per la denegació del permís, ja que segons indica la nota, l'assegurança que va presentar l'Associació Espais de Debat i Acció, «estava caducada» i afegeix que els tècnics municipals van considerar que la petició «portava molt poca documentació annexa per valorar-ho».

L'Ajuntament assenyala que l'entitat va presentar un recurs de reposició i també més documentació, motiu pel qual es va tornar a valorar la proposta i finalment s'ha atorgat el permís, tot i que amb alguns 'límits'.

tracking