Diari Més

«Nosaltres mai no hem demanat a l'Ajuntament que tregui actes de la Part Alta»

El portaveu de Farts de Soroll, Andreu Ximenis, diu que «s’ha trencat la relació amb el consistori»

Instant de la Baixadeta de l'Aligueta i la Cucafereta celebrada durant la Santa Tecla de l'any passat.

«Nosaltres mai no hem demanat a l'Ajuntament que tregui actes de la Part Alta»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La prohibició de l’Ajuntament de celebrar els actes de la Coordinadora 11 de setembre a la Part Alta per «desproporció en aquesta zona de la ciutat», entre d’altres motius, ha provocat que Farts de Soroll surti en defensa de les crítiques que responsabilitzen a la Plataforma de l’eliminació d’esdeveniments del nucli antic. Segons assegurava un dels portaveus de Farts de Soroll, Andreu Ximenis, «l’Ajuntament ha agafat un criteri que no està dintre de la filosofia que reclamàvem». Ximenis subratllava que el consistori «no ha captat el que es demana que volem a la Part Alta», i deixava clar que «volem una mica menys de soroll, però no que es prohibeixi cap acte».

En els darrers dies, les notícies de descentralització d’esdeveniments del nucli antic de la ciutat han estat protagonistes. Segons Ximenis, «nosaltres això no ho vam demanar a l’Ajuntament», però tot i així, reconeixia que es mostrava «satisfet» perquè les festes arribaran a altres zones de la ciutat que estaven «mortes». El que sí volia deixar clar el portaveu de Farts de Soroll és que «eliminar actes sistemàticament no és una filosofia que haguem defensat mai».

Ximenis apostava per «enraonar i pensar», i o dit d’altra manera, «buscar solucions per seguir celebrant els actes, però de manera diferent». El portaveu de la Plataforma ho exemplificava de la següent manera: «Si hi ha una associació que vol organitzar un acte musical, pot portar algú que toqui la guitarra en format acústic, de manera que no molesti els veïns. No cal posar un punxadiscs a tot volum que ens obligui a tancar les finestres del balcó».

Des de Farts de Soroll s’assegurava que les relacions amb l’Ajuntament «s’han trencat». Ximenis criticava que «regna la desinformació», i que el consistori «encara no ha definit un model concret per la Part Alta», fet que genera «temor» als membres de l’entitat. «Al final penses coses estranyes perquè no entens els motius de les prohibicions», deia en relació a la descentralització dels actes de la Diada Nacional de Catalunya.

El portaveu de Farts de Soroll subratllava que el que necessita la Part Alta és «diàleg» i que «cal pensar, quan es vol celebrar un acte, quin és l’espai on se celebra i quin és l’impacte que pot tenir vers el veïnat». «No és treure actes de la Part Alta, és que els actes que es facin no molestin o que l’impacte sobre el veí sigui menys car», expressava Ximenis.

La Plataforma Farts de Soroll porta prop d’un any lluitant per reduir els decibels al nucli antic. «El soroll segueix igual, encara no ha canviat res. Tenim els bars i les terrasses fins les dues de la matinada», cloïa Ximenis.

tracking