Diari Més

Veïnal

Divisió a Bonavista: el sector sud critica l'associació de veïns i en crearà una de nova

El president dels comerciants, Lluís Cabrera, denuncia que «l’entitat ha pressionat l’Ajuntament per eliminar els actes programats a una part del barri»

Imatge de la plaça de la Constitució de Bonavista, espai que acull la majoria dels actes de la festa major del barri.

Divisió a Bonavista: el sector sud critica l'associació de veïns i en crearà una de novaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bonavista està dividida. El sector sud del barri ha criticat amb duresa l’Associació de Veïns i ha anunciat que en crearà una de nova, anomenada Zona Sud. Així ho assegura el president de la Nova Unió de Comerciants de Bonavista, Lluís Cabrera. «Estem preparant els estatuts i la junta. L’Associació de Veïns ha trencat el Pacte Cívic que es va signar el mes de gener perquè ho volen manipular tot, i un sector del barri hem decidit crear una nova associació», ha sentenciat Cabrera.

El conflicte entre una part del barri i l’altra ha sorgit arran de la prohibició, per part de l’Ajuntament, de celebrar la vuitena edició de les festes solidàries organitzades per la Nova Unió de Comerciants. Aquestes estaven programades entre els dies 12 i 15 d’agost, dates en les quals també se celebren les festes majors del barri. Segons ha expressat Cabrera, «hi ha hagut pressions des de l’Associació de Veïns perquè enguany no se celebrin aquests actes solidaris». El motiu és, segons ha dit, que «aquesta entitat té por que la gent vagi a les festes que organitzen els comerciants i no vagin a les que tenen lloc a la plaça de la Constitució».

Finalment, les festes solidàries es traslladaran amb tota probabilitat al mes de setembre. Cabrera ha acceptat la prohibició de l’Ajuntament i la possibilitat de fer-les un mes més tard. Tot i així, encara ha de presentar els permisos pertinents i rebre el vistiplau del consistori. «Mai havia passat això. Les festes sempre havien coincidit i els arguments que m’han donat enguany tenen poc pes», ha expressat. Entre els dies 12 i 15 d’agost hi havia prevista una paella solidària que volia donar diners a l’Escola Solc, una fideuà solidària destinada a la Banda del Cristo del barri, una llonganissada per l’associació Niemann Pick i una sardinada per Down Tarragona.

Un conflicte mai vist

Bonavista sempre havia estat un barri exemplar pel que fa a l’unitat veïnal. De fet, aquest és el primer conflicte d’aquestes característiques que té lloc en aquest barri de Ponent. Les festes solidàries dels comerciants i les festes majors del barri han conviscut durant set anys sense cap tipus de problema. «Hi havia un pacte de no-agressió entre l’Associació de Veïns i la Nova Unió de Comerciants, però no han complert la seva paraula. M’han atacat a mi i a l’Unió de Comerciants, entitat que represento», ha manifestat Cabrera.

A hores d’ara, la relació entre ambdues associacions és nul·la. Cabrera acusa l’entitat veïnal de «trencar» el Pacte Cívic que es va signar el mes de gener, i que tenia l’objectiu de crear un decàleg de comportament per millorar la situació del barri. «Ho volen manipular tot, i per això hem decidit crear una nova associació al sector sud de Bonavista», ha declarat. Si això arribés a fer-se realitat, Bonavista seguiria les passes d’un barri com Sant Pere i Sant Pau, que actualment compta amb més d’una associació.

I des de l’Associació, silenci

Tot i les dures crítiques realitzades per part del president de la Nova Unió de Comerciants, l’Associació de Veïns de Bonavista no ha volgut fer cap tipus de declaració. La seva presidenta, Loli Gutiérrez, no ha volgut dir res i prefereix, en aquests moments, mantenir-se al marge.

tracking