Diari Més

La plaça de la Font no acollirà el concert de Santa Tecla del 20 de setembre

Es farà fora de les muralles però al centre de la ciutat i anirà a càrrec de Txarango i Roba Estesa

Imatge de la Tronada de l'any passat a la plaça de la Font, que enguany només acollirà els actes tradicionals i la revetlla del dia 22.

La plaça de la Font no acollirà el concert de Santa Tecla del 20 de setembreCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La descentralització dels actes de Santa Tecla segueix sent una prioritat per l’Ajuntament de Tarragona. Una de les notícies més sonades és, fins al moment, el trasllat del concert del dia 20 de setembre, que tradicionalment s’ha celebrat a la plaça de la Font, però que enguany «sortirà de les muralles». Així ho assegurava la regidora de Festes, Begoña Floria, qui expressava que «tenim un lloc previst, però encara no s’ha acabat de tancar». Floria, que no volia assegurar res sense tenir vistiplau definitiu dels tècnics de l’Ajuntament, avançava que «no serà a la plaça de la Font, tampoc serà a Corsini, però se celebrarà a un lloc on els tarragonins puguin desplaçar-se a peu, perquè aquesta és l’essència de les nostres festes i no volem que es perdi».

La descentralització dels actes de Santa Tecla és una prioritat que el consistori va prometre complir enguany, i per això, segons Floria, «només es mantindran a la Part Alta els actes més tradicionals». Tot i això, la regidora de Festes recalcava que «estem intentant trobar l’equilibri perquè les festes no perdin identitat i per distribuir els actes no tradicionals arreu del centre de la ciutat». «Tenim molts espais disponibles al voltant de la Rambla Vella i la Rambla Nova», expressava.

Encara és una incògnita quin espai acollirà el concert, però Tarragona compta amb alguns precedents que podrien donar pistes. L’avinguda Marquès de Montoliu, per exemple, ha acollit concerts. També Vidal i Barraquer, que en els darrers anys ha estat testimoni d’esdeveniments musicals i esportius. Fins ara, l’Ajuntament ha descartat, per exemple, la carretera més propera al CAP Llevant, que es dirigeix al Camí del Nàstic.

Txarango i Roba Estesa

L’únic que està clar a dia d’avui són els grups que formaran el cartell del tradicional concert de Santa Tecla del dia 20 de setembre. Txarango, una de les bandes catalanes més reconegudes del panorama musical, arribaran a la ciutat en el marc de la seva gira per presentar El cor de la terra, el seu darrer disc. La formació barcelonina, que compta també amb músics d’Osona, el Ripollès o la Garrotxa, actuarà acompanyada d’un dels grups del Camp de Tarragona amb més projecció: Roba Estesa.

Aquesta banda, composta exclusivament per noies, porta un any lluint pels escenaris de Catalunya i de l’Estat el seu folk calentó. Aquest és el seu propi gènere i l’estil que marca el seu primer disc, Descalces, que les ha portat a aconseguir distincions com el millor disc revelació de l’any 2016, dels premis Enderrock.

tracking