Diari Més

Sanitat

El Joan XXIII ha estat diversos dies sense poder tractar correctament casos d'infarts aguts

La CGT denúncia que l'aparell d'Hemodinàmica Cardíaca funciona en precari després d'una avaria del dia 24.
El sindicat reclama per Tarragona una segona unitat i poder tornar a implantar vàlvules cardíaques.

Unitat d'Hemodinàmica Cardíaca de l'hospital Joan XXIII de Tarragona.

El Joan XXIII ha estat diversos dies sense poder tractar correctament casos d'infarts agutsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bona part dels casos d'infarts aguts que els últims dies s'han produït a l'àrea d'influència de Tarragona no han pogut ser atesos correctament a l'Hospital Joan XXIII i han estat traslladats a Barcelona, amb el consegüent risc pel pacient. Així ho ha denunciat la CGT, que explica que el passat dia 24 es va avariar la Unitat d'Hemodinàmica Cardíaca de l'hospital tarragoní i que l'aparell va començar a funcionar novament aquest dimecres, en precari.

El sindicat assenyala que a partir del dia 24, els pacients que van patir un infart agut amb elevació deST, van ser derivats a Barcelona. L'aparell va començar a funcionar aquest dimecres a la tarda, però no al 100% «i no es poden tractar elsIAM(Infart Agut de Miocardi) que necessiten una angioplàstia», afegeixen des del sindicat.

Per la CGT aquesta circumstància referma la seva reclamació d'una segona unitat d'hemodinàmica a Tarragona, «dotada de material i recursos humans necessaris,per tal queno es posin en risc vides humanes, com ja ha succeït en ocasions anteriors». La segona unitat, segons el sindicat, està plenament justificada, «a causa de l'elevat nombre d'angioplàsties ordinàries i urgents que es fan al nostre Hospital, l'únic en tota la província de Tarragona, i que no pot atendre a tota la població, ja que els pacients que viuen més enllà del Vendrell són derivats a hospitals de Barcelona, perquè no es poden assumir des de l'Hospital Joan XXIII per manca de mitjans, tant materials com humans».

A banda de la segona unitat que consideren necessària, des del sindicat també reclamen al departament de Sanitat de la Generalitat que a Tarragona es puguin tornar a implantar vàlvules cardíaques (TAVI), «que ja fa un temps, i per decisió unilateral de la seva conselleria, només es poden posar a Barcelona», conclouen.

La Unitat d'Hemodinàmica Cardíaca de l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII està en funcionament des de fa dos anys i dóna servei les 24 hores del dia durant els 365 dies de l'any.

tracking