Diari Més

El carrer Lleida perd una zona de jocs en favor de les terrasses de bar

A banda, l’Ajuntament ha promès estudiar la creació de places de zona verda a l’entorn i deixarà entrar els taxis al carrer Colón

Imatge actual del carrer Lleida, que tindrà un total de cinc locals amb terrassa properament.

El carrer Lleida perd una zona de jocs en favor de les terrasses de barCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’obertura imminent de dos establiments al carrer Lleida i la petició de llicència de terrassa dels mateixos ha frenat la projecció d’una zona de jocs infantil. Estava prevista la seva construcció al final del carrer, a tocar de Corsini, i formava part de les obres de remodelació de la plaça. D’aquesta manera, les àrees infantils, una petició de l’Associació de Veïns Tarragona Centre, s’ubicaran només al final del carrer Ixart, al carrer Cervantes i al passatge Cobos.

Aquesta va ser una de les notícies que van comunicar la presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, i el regidor de Domini Públic, Josep Acero, a la presidenta de l’Associació de Veïns, Núria Sabat, durant la reunió duta a terme el dimecres al vespre. Amb el punt de mira posat en la remodelació de Corsini, Sabat va fer arribar les demandes dels veïns als representants municipals.

Tal com avançava aquest mitjà, una de les pors més grans que tenia l’associació era la massificació de terrasses a la zona. En aquest sentit, Acero assegurava després de l’encontre que «deixarem, tal com vam prometre, l’espai central de la plaça lliure, i es formarà una mena de ‘C’ al voltant del mateix». Sabat va demanar al regidor que es limitessin el nombre de llicències per «impedir que es repeteixin els casos de la plaça de la Font, del Rei o del Fòrum». Acero, però, va subratllar que «això no es pot fer» i que «si un establiment demana terrassa i compleix la normativa, li haurem de donar». Amb els dos nous locals, el carrer Lleida ja tindrà un total de cinc terrasses, a falta encara d’alguns mesos per veure la plaça Corsini totalment reformada.

Tant Acero com Ferrando subratllaven que «s’han complert les promeses dels veïns i s’ha arribat a un acord que pot beneficiar tothom». Sabat, per la seva banda, expressava que «si és veritat que controlen les terrasses de la plaça, em sembla bé la proposta, però també hi ha una normativa que regula les places de la Part Alta i ja sabem quin ha estat el resultat». «Em dóna la sensació que estan venent l’espai dels ciutadans», sentenciava la presidenta de l’associació.

Més zona verda pel veïnat

Sabat estava satisfeta «a mitges» amb el resultat de la reunió, que també va tractar altres temàtiques com la creació d’aparcaments de zona verda a l’entorn del Mercat o la possibilitat de llogar algunes places del pàrquing de la plaça als veïns.

Segons informava Josep Acero, «estem estudiant la possibilitat de crear més zones verdes perquè els veïns puguin aparcar a un preu molt raonable, però és complicat perquè és un espai molt proper a la Rambla, que és zona blava». Tot i així, el regidor assegurava que la voluntat de l’Ajuntament per aconseguir-ho «és total». A més, els veïns també van demanar, altra vegada, llogar algunes places del pàrquing de Corsini. «Ens van dir que no, però que ho estudiarien», expressava Sabat.

Taxis al carrer Colón

Una altra de les novetats que va sorgir de l’encontre entre els representants municipals i Núria Sabat va ser l’anunci de l’entrada de taxis pel carrer Colón. Actualment només hi poden circular els autobusos de l’EMT, però «això canviarà el més aviat possible», informava Acero. Segons deia, «només cal ultimar alguns detalls de poca importància, que es resoldran ràpidament».

A més, i després de la petició dels veïns, també podran circular per aquesta via els conductors de la zona que tinguin mobilitat reduïda. «En aquest sentit estem satisfets», deia Sabat.

tracking