Diari Més

Sant Magí

Els cavalls de la portada de l'aigua es calçaran les ferradures de plàstic a Bràfim

La comitiva discorrerà per onze poblacions de tres comarques fins a arribar al Portal del Carro

Imatge d'arxiu de la tradicional portada d'aigua de Sant Magí des de la Brufaganya fins al Portal del Carro.

Els cavalls de la portada de l'aigua es calçaran les ferradures de plàstic a BràfimCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Portants de l’Aigua de Sant Magí ja saben on es canviaran les ferradures dels cavalls que participaran en l’edició d’enguany que, per primera vegada, i per evitar haver de posar sorra als carrers de Tarragona, estrenaran unes d’un plàstic especial. La substitució tindrà lloc a Bràfim, aprofitant la parada de descans que sempre es fa en aquesta població de l’Alt Camp, va informar a Diari Més el coordinador dels portants, Carles Baches. El lloc escollit no és casual. A Bràfim «es donen les condicions tècniques per poder fer el canvi i, com aquest tipus de ferradures pateixen un major desgast, hem calculat que, pels quilòmetres que quedaran fins a Tarragona, és una garantia», va explicar Baches, qui va remarcar que el deteriorament de les ferradures de plàstic «també estarà en funció de les característiques de cada cavall».

Baches ha finalitzat aquesta setmana les tradicionals trobades que els Portants de l’Aigua de Sant Magí tenen amb els alcaldes de les poblacions de les onze poblacions per on passa la comitiva, a més d’altres també institucionals. «Com sempre succeeix, la rebuda ha estat molt bona», va dir el coordinador. Els carruatges i els prop de 75 persones que hi participen en la baixada passen per l’interior del nucli urbà de les poblacions, un fet que suposa un atractiu per als municipis.

Els participants passaran la nit del 16 d’agost a les fonts de Sant Magí de la Brufaganya. A primera hora del dia 17 s’iniciarà el recorregut fins a Tarragona, fent parada per dinar a l’Albereda de Santes Creus. La següent etapa serà Bràfim, on els expedicionaris passaran la nit. La previsió és arribar cap a les 13 hores del dia 18 a les instal·lacions d’Ematsa, «on es farà l’enramat dels carruatges» per part de la Brigada i s’afegirà el carro que porta una bota d’aigua. Al voltat de les 18 hores tindrà lloc l’arribada als carrers de Tarragona. Serà a la Part Alta, de manera especial, on els carruatges i els integrants de la portada de l’aigua seran rebuts per la població. Serà en aquest moment quan es comprovarà l’efectivitat de les ferradures de plàstic que portaran els animals de l’Associació de Sant Antoni de Valls.

Carles Baches va manifestar que cada any s’afegeix més gent a les activitats vinculades amb Sant Magí de la Brufaganya. Una de les novetats d’enguany serà una cursa nocturna a peu que enllaçarà aquest entorn natural amb la ciutat de Tarragona. La cursa començarà la nit del 12 d’agost i els participants arribaran a la ciutat l’endemà. A més, el dia 13 els Portants de l’Aigua de Sant Magí faran la prèvia a la baixada, amb un dinar destinat a les seves famílies.

tracking