Diari Més

L'ocupació massiva de terrasses a Corsini «preocupa molt» als veïns

S’ha assegurat que les obres de remodelació començaran a l’agost, un fet que el comerç no s’acaba de creure

Pla zenital de la plaça Corsini dies després que es desmuntés l'envelat, a finals del mes de maig.

L'ocupació massiva de terrasses a Corsini «preocupa molt» als veïnsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de la plaça Corsini estan «molt preocupats» per l’arribada de les terrasses dels bars i les cafeteries a l’entorn del Mercat. La presidenta d’Espimsa i regidora de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Elvira Ferrando, assegurava a aquest mitjà que les obres de remodelació de l’espai començaran durant el mes d’agost. De fet, ja s’han començat a fer proves d’impermeabilitat al terreny. Per aquest motiu, s’estan acabant de polir els detalls de com quedarà la plaça quan les obres hagin finalitzat, previsiblement el primer trimestre de 2018. «Tenim una forta preocupació. No volem que Corsini es converteixi en una còpia de la plaça de la Font o la plaça del Fòrum», expressava la presidenta de l’Associació de Veïns Tarragona Centre, Núria Sabat.

La gran petició de l’associació és que la plaça sigui un «espai pels ciutadans, perquè juguin els nens, per fer vida», manifestava Sabat. Actualment, les terrasses arriben fins on comencen les tanques que limiten l’espai que cal remodelar. Quan les obres hagin acabat, i segons avançava Ferrando, «és possible que les terrasses acabin una mica més endins». Tot i això, la presidenta d’Espimsa volia remarcar que «ens vam comprometre a deixar la part central de la plaça, més o menys la part que ocupava l’envelat, lliure i diàfan». Aquesta tarda, Ferrando es reunirà amb Sabat, en un encontre que també comptarà amb la presència del regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, i del de Domini Públic, Josep Acero.

L’arribada dels marxants

Tot i que la gran por dels veïns és l’ocupació de la plaça amb terrasses, Sabat també criticava que «Corsini no tindrà zones d’ombra més enllà de la cantonada del carrer Canyelles, i els parcs infantils que vam demanar aniran al carrer Ixart i Cervantes». Tal com publicava aquest rotatiu a principis de juny, la remodelació preveu una font, una pèrgola, una zona de bancs i uns grans testos amb magnòlies a la part de la plaça més propera al carrer Canyelles. I segons Sabat, això no és el que havien promès. «Com han de cabre més marxants dels que hi havia abans, la plaça ha de quedar buida, i per això no han posat el parc infantil a dins ni hi plantaran arbres», denunciava Sabat.

Elvira Ferrando, però, remarcava que «tot això ja ho vam acordar en el seu moment, i hem intentat mirar pel bé de tothom». Segons assegurava, «la plaça quedarà buida a l’interior, però no només pels marxants, sinó també perquè serà un espai polivalent, diàfan, on hi volem celebrar fires, concerts i d’altres activitats». «Els parcs infantils d’Ixart i Cervantes faran molt bon servei a la zona, i Corsini tindrà un espai d’ombra molt bonic amb una font», acabava dient la presidenta d’Espimsa.

El comerç no confia en les obres

D’altra banda, l’anunci de l’inici de les obres durant el mes d’agost no acaba de convèncer als comerços de l’entorn del Mercat. Hi ha desconfiança entre els propietaris de les botigues, bars i cafeteries, i la majoria asseguren que «fins que no ho veiem amb els nostres ulls, no ens ho creurem». A més, tot i que la majoria celebren que comencin durant l’agost, també hi ha casos que preferien l’inici de les obres el mes de setembre. El Daniel de Molina, del Frankfurt Joe, expressava per exemple que «ara ja m’és igual quan comencin, la polseguera que aixecaran i la sensació d’abandonament serà la mateixa». En canvi, l’August Pagès del Croissant d’Or, manifestava que «ara ja no era el moment, el moment hagués estat al setembre, perquè s’han d’anivellar totes les voreres i ens quedarem sense terrassa».

El sector espera amb ganes les festes de Sant Magí, quan alguns actes es desplaçaran del nucli antic a l’entorn del Mercat. Tot i que no confien gaire en la dinamització, esperen que doni alguns resultats.

tracking