Diari Més

Barris

Maria Cristina vibra amb les seves festes, que han complert 35 anys

La participació de la gent del barri ha estat molt alta, i la nit de divendres va ser la més forta, amb l’assistència de més de 300 persones

Instant del Ball Parlat que va tenir lloc divendres al vespre.

Maria Cristina vibra amb les seves festes, que han complert 35 anysCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El barri de Maria Cristina de Tarragona ha vibrat aquest cap de setmana amb les seves festes, que arribaven enguany a la trenta-cinquena edició i que van aplegar una trentena d’actes entre divendres, dissabte i diumenge. El secretari de l’Associació de Veïns del barri, Pere Bosch, valorava molt positivament aquests tres dies i assegurava que «la participació de la gent ha estat molt alta, i també la dels comerços de la zona, que s’han bolcat amb l’associació per intentar fer tots els actes possibles».

Trenta-cinc anys no és una xifra fàcil d’assolir per unes festes de barri. Bosch n’és conscient, i expressava que «les festes de Maria Cristina són cultura popular, són una de les festes més arrelades a Tarragona, i això la gent ho sap». De fet, l’acte més multitudinari del cap de setmana va tenir lloc divendres al vespre, i ho va ser gràcies a la presència de la gent del barri, però també d’altres zones de la ciutat. La representació del Ball Parlat de la Reina Maria Cristina va aplegar més de 300 persones. «Totes les cadires estaven plenes, i també les voreres del carrer. Ens va sorprendre molt la nit de divendres, perquè va comptar amb més gent de l’habitual», expressava Bosch. D’altra banda, cal dir que el director del Ball, Oriol Grau, va ser nomenat fill predilecte del barri per la seva tasca al llarg d’aquests anys.

Per mantenir una programació al gust de tothom, Bosch assegurava que «cal esprémer al màxim les subvencions municipals». Tot i això, el mateix subratllava que «sense l’ajuda del petit comerç del barri, que s’involucra amb nosaltres, i dels contactes dels amics i familiars, seria impossible fer el que fem».

Els actes van continuar dissabte i diumenge, quan va arribar la tradicional diada dels Xiquets del Serrallo i el cant d’havaneres, que va servir per dir adéu a les festes de Maria Cristina fins al 2018. Amb tot, la valoració de Bosch és «molt positiva». «El temps ens ha respectat, menys ahir a la tarda, i tots estem molt contents de la tasca que hem fet i del resultat que ha donat», concloïa.

tracking