Diari Més

Cultura

El FITT tanca una quarta edició de rècord amb l'obra 'Be god is'

L’Ajuntament promet fer més gran la inversió de cara a l’any vinent, amb més escenaris i més espais

Instant de l'espectacle Dignità Autonome di Prostituzione, que va inaugurar el FITT.

El FITT tanca una quarta edició de rècord amb l'obra 'Be god is'CARLES FARGAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La quarta edició del Festival Internacional de Teatre de Tarragona va acabar ahir al vespre amb l’actuació de Be god is al Teatre Metropol. Han estat 9 dies de teatre, música i dansa, que han servit per consolidar un festival que a partir d’ara serà anual i que, tal com expressava el seu director, Joan Negrié, «ha estat tot un èxit». Negrié es mostrava «molt satisfet» pel desenvolupament i la rebuda del FITT 2017, i recalcava que, tot i no disposar encara de xifres definitives, «hem superat la darrera edició i hem complert els objectius».

El nou format del festival, que ha portat més artistes, més obres i s’ha allargat durant dos caps de setmana, ha convençut i ha agradat els assistents. «Hem rebut molt bones crítiques per part de tothom i de totes les obres», assegurava Negrié. Una de les novetats d’enguany, el Young FITT, també ha estat molt ben valorada pels assistents. Durant tres dies, 19, 20 i 21, el Metropol va acollir dues obres i un sopar entre espectacle i espectacle. «Ha estat un èxit total. La gent ens ha dit que ha estat tot un encert el aplegar les dues obres i el sopar», assegurava Negrié. De fet, per a la propera edició, el director del festival no amagava que «volem repetir el format del Young FITT perquè ha agradat moltíssim».

D’entre els 11 espectacles que s’han dut a terme, n’hi ha hagut dos que han destacat per la seva bona rebuda i per l’alta quantitat de públic. «Dignità Autonome di Prostituzione i Fuenteovejuna. Breve tratado sobre las ovejas domésticas han estat dues de les obres més celebrades, tot i que el públic ha sortit satisfet del nivell de tots els espectacles», expressava Negrié.

Per la seva banda, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats, manifestava que «hem aconseguit posicionar Tarragona tal com volíem, amb un festival singular i fresc, que ha tingut molt bona rebuda entre el públic i entre els mitjans de comunicació». El mateix assegurava que «tots els espectacles s’han omplert amb escreix», i coincidia amb Negrié expressant que «el format del Young FITT ha agradat molt». Sobre el director del festival i la resta de l’equip de la Sala Trono, Prats subratllava que «han fet una feina encomiable i volem que segueixin treballant així». De cara a l’any vinent, Prats avançava que, «si l’Ajuntament vol aconseguir un festival de qualitat i que creixi progressivament, s’haurà de mullar i haurà d’incrementar la subvenció». «Volem més escenaris i més espais», sentenciava.

tracking