Diari Més

Municipal

A Tarragona, no censar el gos amb l'ADN pot comportar una multa de 3.000 euros al propietari

La nova ordenança municipal també preveu una multa de 300 euros per les miccions dels animals a la via pública

L'ordenança municipal estableix els drets i els deures dels propietaris d'animals de companyia.

A Tarragona, no censar el gos amb l'ADN pot comportar una multa de 3.000 euros al propietariPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest divendres la nova Ordenança sobre la Protecció, Tinença i Venda d'Animals a Tarragona. Durant les últimes setmanes s'han conegut alguns dels seus aspectes més destacats, com el fet que es prohibirà la venda d'animals al carrer,de manera fixa oambulant,i tambées regula l'abandonament d'animals o deixar-los sols durant hores en un balcó.

Hi ha, però, altres aspectes importants que queden regulats en la nova normativa municipal. Així, s'estableix l'obligació de censar els gossos, gats i fures que siguin animals de companyia i, en el cas dels gossos, també caldrà registrar el seu codi ADN. No fer-ho, segons estableix el règim de faltes de l'ordenança, pot representar la sanció més alta prevista, que és de 3.000 euros.

Un altreapartat destacat és el referent a la tinença de gossos de races considerades com a perilloses. L'ordenança tarragonina estableix un total de 13 races enaquesta categoria:Bullmastiff, Dòberman, Dog argentí, Dog de bordeus,Filabrasiler, Mastí napolità, Pit bull terrier, Depresacanari, Rottweiler, Staffordshire bull terrier,AmericanStaffordshire terrier, TosaInuo japonès i AkitaInu, També es consideraran perillosos els gossos que procedeixin de l'encreuament de qualsevol d'aquestes.

Tenir un gos perillós sense la corresponent llicència o abandonar-ne un, estarà sancionat amb 2.500 euros.

Pel que fa a l'apartat més 'higiènic', l'Ordenança estableix sancions de 300 euros en el cas que elspropietarisno recullin correctament les defecacions dels gossos, però també estableix la mateixa multa per a les miccions a la via pública o si aquestes no són convenientment netejades.

Descarrega AQUÍ l'ordenança sencera

tracking