Diari Més

Política

Floria: «Manifestar-se en contra d'una moció és poc democràtic»

L’ANC, Arran i altres formacions han convocat una concentració davant l’Ajuntament per forçar la retirada d’una moció

La regidora Begoña Floria va declarar el mes de gener del 2017.

La regidora Begoña Floria va declarar el mes de gener del 2017.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple municipal de Tarragona que se celebra avui es presenta molt mogut. L’ANC, Arran i Demòcrates de Catalunya han convocat una concentració a les 9 del matí davant la porta de l’Ajuntament per protestar contra una moció presentada pel PSC. El contingut proposa rebutjar el calendari del procés d’independència i cercar un acord per una reforma constitucional.

La portaveu del grup municipal Socialista, Begoña Floria, va declarar ahir que «manifestar-se en contra d’una moció és poc democràtic» i va remarcar que «des del 2013 s’han presentat catorze mocions vinculades al procés i mai s’havia presentat una situació de pressió ambiental com la que s’està produint per retirar–la». Des d’alguns sectors «s’ha generat una tensió insostenible», va manifestar la regidora del PSC. «No es pot dir fatxa a qui, en democràcia, pensa de manera diferent», va lamentar.

Floria, va afirmar que els membres del PSC «ens sentim sorpresos» i va qualificar la petició de retirar la moció d’acte «inacceptable en democràcia», fet que ha estat impulsat «per part d’alguns partits polítics –no els va nomenar–, d’entitats i, fins i tot, amb trucades personals». En aquest context, la regidora es va referir a la convocatòria de l’ANC i d’Arran, que va considerar que està fora de lloc en democràcia, i no va dubtar a «fer una crida a la responsabilitat, perquè en un ple de l’Ajuntament de Tarragona tots puguin exposar les seves idees». «Es pot discrepar, però no demanar que es retiri una moció, i sí debatre tranquil·lament opinions diferents», va dir la portaveu socialista. En aquest punt, va exclamar que «tinc molt respecte cap a l’ANC; no tant a Arran, que fa coses una mica estranyes».

La portaveu del grup municipal socialista va exposar, en clara referència a la iniciativa de l’ACN de mobilitzar-se en contra de la moció del seu partit, que «la convocatòria és irresponsable, però amb això no vull dir que no sigui llegítima». «Hauríem de buscar la serenor i no anar en contra d’aquells que pensen diferent», va comentar, per remarcar que «tothom sap que el PSC no és independentista i que defensa una altra opció».

Floria va reivindicar el dret de totes les formacions polítiques «a discrepar», i més «en un ple municipal», i va insistir a dir que «aquest debat –el de la independència– no l’hem posat nosaltres damunt la taula». «En la moció», va subratllar, «no parlem de posar o no les urnes; diem que qualsevol instrucció serà sota un marc legal».

Després de recordar que «al PSC l’ha votat la gent democràticament, com als altres partits», va referir-se a l’aparició «d’una dinàmica perillosa en alguns partits de l’oposició». «Hi ha molta gent que no està d’acord amb el procés, com li succeeix al PSC», va insistir Floria.

Manifest dels treballadors

Per altra banda, la portaveu del PSC, preguntada pels mitjans de comunicació, va parlar del manifest signat per un grup de treballadors de l’Ajuntament que, sota el títol No en el nostre nom, defensen poder decidir lliurement si participen en el referèndum d’autodeterminació de l’1–O. Floria va qualificar la demanda «d’insòlita», per indicar que el document el signen «151 treballadors, dels 1.500 que hi ha a l’Ajuntament». L’edil va dir que la decisió d’aquest col·lectiu «és legítima, però poc democràtica perquè la moció és un tema polític».

Segons l’opinió expressada per la regidora socialista, «els treballadors han d’actuar en consciència». En tot cas, Floria va manifestar que «no sancionarem els treballadors –signants del comunicat– perquè nosaltres no som un sindicat».

tracking