Diari Més

Projectes

L'Ajuntament de Tarragona no autoritza l'obertura d'un alberg a l'Edifici Telefònica

El consistori accepta que l’immoble de la Rambla pugui transformar-se en una Residència Col·lectiva, però no en un lloc de pas de curta durada

Immoble de la Rambla Nova que durant vàries dècades va ser la seu de Telefònica a Tarragona.

L'Ajuntament de Tarragona no autoritza l'obertura d'un alberg a l'Edifici TelefònicaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’establiment del ram de l’hostaleria que el grup Canarias Fomextur volia obrir a l’Edifici Telefònica de la Rambla Nova, no podrà ser una realitat, a menys que es modifiqui la tipologia del negoci. La Comisió d’Urbanisme de l’Ajuntament, reunida la setmana passada, va informar favorablement el projecte, especificant que sempre que sigui una RC (Residència Col·lectiva), i va rebutjar que respongui a una tiopologia similar a la d’un alberg.

El regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, va manifestar a Diari Més que «una RC és una residència destinada a estudiants, a gent gran, a comunitats religioses o a altres col·lectius, que està destinada a gent que hi viu o fa llargues estades, cosa que no succeeix en un alberg». En el plenari municipal de demà, divendres, se sotmetrà al judici dels regidors la suspensió de l’aprovació definitiva d’aquest pla especial urbanístic.

Milà va informar que «el document a tràmit té un afegit on s’especifica que es tractaria d’un alberg, que segons la definició de la Generalitat és un establiment destinat a estades temporals no llargues». En conseqüència, l’hostel no tindria cabuda en l’edifici de la Rambla Nova.

El responsable de l’urbanisme municipal va remarcar que «el Pla General admet l’ús com a Residència Col·lectiva, no com alberg, en un equipament privat i que no respon al concepte de la Generalitat d’alberg públic sense ànim de lucre». Milà va comentar que, «ara mateix, el tràmit està suspés, aturat, fins que no s’elimini, per part dels promotors, la qualificació d’alberg».

En declaracions que el representant dels promotors d’aquesta infraestructura va fer a aquesta redacció el 4 d’abril passat, Iñigo Rosell, va informar que l’hostel projectat per Canarias Fomextur «tindrà habitacions i serveis i, segurament, habilitarem un espai de cuina, tot i que aquest darrer aspecte encara l’estem estudiant». Rosell va remarcar que «serà un hostel de luxe, ubicat a la Rambla Nova; serà una bona cosa per Tarragona».

Contingut del terme

La utilització del terme Residència Col·lectiva i alberg, i el significat des usos, ha estat el motiu que ha decidit l’Ajuntament a paralitzar el projecte, a l’espera que els promotors presentin una alternativa. Com s’informa en el projecte presentat pels promotors davant l’Ajuntament, «l’ús previst per a les dues primeres plantes –de l’Edifici Telefònica– és de Residència Col·lectiva». El redactor del projecte argumenta, però, que «a Catalunya existeix la Xarxa Nacional d’Albergs Socials, amb 50 establiments en llocs de gran interès natural i cultural que mostren l’atracció i la grandesa del que Catalunya pot oferir als seus visitants». «Així mateix –afegeix–, en virtut de la funció social que aquestes instal·lacions tenen encomanada, també acullen tot tipus de programes renovats perquè puguin gaudir d’ells els joves, els escolars, el teixit associatiu i les famílies».

Segons remarca el redactat de l’argumentari, «que es destinin sòls d’equipament comunitaris a usos col·lectius que siguin d’interès social, és una necessitat a cobrir a Tarragona» un aspecte que , precisament, persegueix la proposta presentada per Canarias Fomextur.

tracking