Diari Més

Patrimoni

L'Ajuntament obrirà diligències per saber qui ha fet pintades a la muralla

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, qualifica el fet de «totalment inacceptable»

Imatge d'una de les pintades a la cantonada del baluard del passeig Torroja

Apareixen noves pintades a la murallaJosep Fèlix Ballesteros | Facebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament obrirà diligències per intentar esbrinar l’autoria d’unes pintades aparegudes en un tram de la muralla. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va manifestar ahir dijous al seu perfil de Facebook que «una altra vegada l’incivisme d’alguns ataca el patrimoni i al mateix indret que en una altra ocasió». L’actuació de l’autor o autors de les pintades «és totalment inacceptable i espero que ben aviat enxampen als autors». «Cada vegada estem més a prop d’aconseguir–ho», va subratllar Ballesteros.

Per la seva banda, la regidora de Patrimoni, Begoña Floria, va anunciar que ahir mateix va demanar a la Guàrdia Urbana que investigui els fets i tracti de donar amb els responsables de l’acte, tot en què no serà fàcil. «No és la primera vegada que passa i comença a preocupar–nos aquesta reiteració», va dir la regidora.

Per altra banda, ahir al matí va informar dels fets alts tècnics de Patrimoni per analitzar el tipus de pintura i buscar fórmules per esborrar els dibuixos, una intervenció que «és complicada, tractant-se de patrimoni històric i d’unes pedres tan antigues i que tenen un especial valor». El tractament no pot ser com si fossin pedres sense importància, «perquè estem parlant del patrimoni de Tarragona».

En un dels dibuixos apareix el que vol ser un gat i en una altra una forma de difícil catalogació i del tot mancats de plasticitat. Tornar els carreus al seu estat original implicarà una despesa important, tant d’euros com de temps, va manifestar la regidora de Patrimoni.

Imatge d'una de les pintades al

Apareixen noves pintades a la murallaJosep Fèlix Ballesteros | Facebook

tracking