Diari Més

Municipal

Tarragona suspendrà la venda d'animals al carrer

El ple resoldrà les al·legacions presentades a una ordenança pionera que també permetrà que les mascotes accedeixin a les platges del 16 d'ocrubre al 21 de març

Només cinc municipis de Tarragona ofereixen platges per a gossos

Només cinc municipis de Tarragona ofereixen platges per a gossosCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple d’aquest divendres 21 de juliol resoldrà les al·legacions presentades i aprovades definitivament per l’entrada en vigor de la nova ordenança sobre tinença responsable d’animals a Tarragona, la qual es va aprovar el desembre passat. Es tracta d’una ordenança que compta, per primera vegada, amb una regulació específica de la tinença, la cura i la protecció d’animals, que fins ara estava inclosa en l’ordenança general de convivència ciutadana i ús dels espais públics. Un dels principals punts de la normativa és que suspèn «la venda d’animals, en mercadets i a la via pública a tota la ciutat», tal i com ha informat la regidora de Serveis a la Ciutadania, Ana Santos. També destaca en la normativa que les mascotes podran accedir a les platges amb els seus propietaris del 16 d’octubre al 21 de març.

A més de suspendre la venda d’animals al carrer, l’ordenança estableix diverses condicions de tinença que assegura el benestar dels animals tot evitant riscos pels animals i molèsties pels veïns. La normativa estableix que els animals no es poden deixar sols de les 22h a les 8h en patis i terrasses, han d’estar en espais que no els limitin els moviments i no poden estar lligats permanentment. També especifica que les mascotes no es poden maltractar ni física ni psicològicament i cal que tinguin un aixopluc adient. A l’estiu els vehicles s’han d’aparcar a l’ombra quan hi hagi temperatures de més de 23 graus i els animals no poden estar dins més de 30 minuts. Per últim, els gossos de guàrdia no poden estar lligats més de vuit hores i s’ha de retirar els excrements diàriament.

Pel que fa a les agressions, especifica que els propietaris dels gossos que les hagin causat han de donar les dades a la persona agredida. A més, cal comunicar l’agressió i presentar la tarja sanitària a l’Ajuntament i sotmetre l’animal agressió a observació veterinària si és precís. En referència a la convivència a la ciutat, s’indica que els animals poden accedir a les platges amb els seus propietaris del 16 d’octubre al 21 de març. També es podran crear espais acotats per dur les mascotes tot l’any, i els pipi-can seran d’ús exclusiu dels gossos censats. Finalment, apunta que gossos, els gats i les fures han d’estar obligatòriament censats i identificats.

tracking