Diari Més

Laboral

La guerra entre el personal del GiPPS i l'empresa segueix a la via judicial

Els delegats sindicals d’AMIC no accepten una oferta de l’empresa que creuen «insuficient»

Imatge d'arxiu del comitè d'empresa del GiPPS davant el Sociosanitari Francolí.

La guerra entre el personal del GiPPS i l'empresa segueix a la via judicialACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La guerra entre el personal del Sociosanitari Francolí, que pertany a l’empresa de Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPPS), i el Comitè Directiu, segueix oberta a la via judicial. Segons ha pogut saber aquest mitjà, el passat divendres 14 de juliol, l’empresa va fer una oferta de millora de l’acord laboral presentat al consell d’administració del 26 de maig als sindicats CCOO i AMIC i davant el Tribunal Laboral de Catalunya. Aquest acord, derogava el signat el 9 de desembre de 2008, que és el que encara reclama la plantilla de treballadors. L’oferta no va ser acceptada pels delegats sindicals d’AMIC –majoria dins el comitè d’empresa del GiPPS– i, per tant, segueix endavant amb la demanda judicial presentada a finals de juny per «incompliment» i «modificació» de les condicions laborals.

Segons expressava el sindicat AMIC en un comunicat enviat als treballadors, «considerem que les millores proposades per l’empresa són insuficients i encara estan lluny del que es va pactar i signar a l’acord 2008». A més, subratllaven que l’oferta també s’allunyava de la recomanació del Síndic de Greuges i de la Declaració Institucional de l’Ajuntament de Tarragona. Cal recordar que el Síndic va expressar a l’empresa que havia de complir l’acord laboral del 2008, i d’altra banda, el consistori va donar suport als treballadors al darrer Ple Municipal.

Amb tot, el comunicat manifestava que «seguirem endavant amb la nostra demanda judicial i continuarem amb la reivindicació de defensar i validar l’esperit i el contingut de l’acord signat el 9 de desembre de 2008». «Perquè estem convençuts que això és el millor per a totes les treballadores i treballadors del GiPPS», sentenciava el comunicat.

D’altra banda, durant l’encontre entre el els sindicats i l’empresa davant el Tribunal Laboral de Catalunya, CCOO va decidir acceptar l’oferta de l’empresa. Per aquest motiu, haurà de retirar la demanda jurídica interposada contra el GiPSS en relació al conflicte de l’acord 2008.

Ara, caldrà esperar per conèixer nous moviments per part de l’empresa. Els treballadors han demostrat, altra vegada, que segueixen ferms en la seva postura i que reclamen, sense condicions, l’acord laboral signat l’any 2008 i que l’empresa va derogar el passat mes de maig. Aquest nou acord, segons expressaven treballadors del GiPPS, «no té res a veure amb l’anterior i ens modifica totalment les condicions de treball».

tracking