Diari Més

Municipal

La CUP denuncia els regidors Pau Pérez i José Luis Martín per «incompatibilitats» en els seus càrrecs

Van compaginar els seus càrrecs com a regidors municipals amb càrrecs privats a Nàutic Tarragona S.A, cosa que ha pogut comportar «diferents presumptes delictes»

Imatge d'arxiu del regidor Pau Pérez.

La CUP denuncia els regidors Pau Pérez i José Luis Martín per «incompatibilitats» en els seus càrrecsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els regidors tarragonins Pau Pérez (PSC) i José Luis Martín (PP) han estat denunciats per la CUP per «incompatibilitats» dels seus càrrecs com a representants municipals amb els seus càrrecs privats a la societat Nàutic Tarragona SA, segons informa El Punt Avui. Tant Pérez Com Martí, mentre ocupaven el càrrec de regidors a l’Ajuntament de Tarragona el 2011 també formaven part del consell d’administració de l’Autoritat Portuària, que té part del capital de Nàutic Tarragona S.A.

La fiscalia ha obert diligències després que la CUP presentés la denúncia a la unitat de delinqüència econòmica i fiscal de la unitat orgànica de la policia judicial (UDEF) de la Guàrdia Civil, que va traslladar la denúncia a la fiscalia després de veure indicis de delictes. En concret s’estan investigant, entre d’altres, presumptes delictes contra l’administració pública, prevaricació dels funcionaris públics, falsedat documental, suborn, malversació i negociacions i activitats prohibides als funcionaris públics i abusos en l’exercici de la seva funció.

Pel que fa al regidor d’Economia, Hisenda i Serveis Centrals, Pau Pérez, va ocupar el càrrec de gerent de Nàutic Tarragona SA entre el 1997 i el 2014, quan va ser destituït i va cobrar una indemnització de 105.000 euros. Cal recordar que també era membre del consell d’administració com a representant de l’Ajuntament de l’Autoritat Portuària, que té el 35% del de l’empresa. També José Luis Martín, primer tinent d’alcalde, cap de Presidència i regidor de Transparència, Govern Obert, Espais Públics i Contractació, era secretari del consell d’administració des del 2011 i fins fa pocs mesos de l’Autoritat Portuària, a més de tenir accions a Nàutic SA. Segons la CUP, el seu germà, Jesús Martín, posseïa un 25% d’accions de Nàutic SA que va vendre coincidint amb l’entrada de Jose Luís al govern municipal a través del pacte signat entre PSC, PP i Unió.

La Fiscalia té ara, a partir de l’obertura de diligències, un període de sis mesos per estudiar la documentació que ha aportat la CUP. A partir d’aquesta investigació es decidirà si el cas s’arxiva o es porta als jutjats.

Imatge d'arxiu del regidor José Luís Martín.

La CUP denuncia els regidors Pau Pérez i José Luis Martín per «incompatibilitats» en els seus càrrecsACN

tracking